madebyme

Mobiili on joulun hitti

Suomen johtava informaatioteknologian ja kulutuselektroniikan tukkuri Also uskoo, että tänä vuonna pukinkontista löytyy älypuhelimien ja tablet-laitteiden lisäksi myös älykelloja.

torstai 10. lokakuuta 2013

Suomen suurin kulutuselektroniikan ja informaatioteknologian ammattilaistapahtuma Also Expo järjestettiin Tampere-talossa torstaina 10. lokakuuta jo 17. kerran. Tapahtumassa oli esillä teknologia-alan uutuuksia noin 60 näytteilleasettajalta.

Loppuvuoden laitekaupan vetureiksi Also Finland Oy:n toimitusjohtaja Mervi Airaksinen veikkaa yhä myyntiään kasvattavia mobiililaitteita ja niihin liittyviä tarvikkeita.

”Joulusesonki on laitemarkkinoiden tärkeintä myyntiaikaa. Yksi tämän joulun uutuuksista on älykello, joita kääritään lahjapaperiin varmasti paljon. Samsung julkisti jo Galaxy Gear -kellon ja myös muiden valmistajien laitteita odotetaan markkinoille”, Airaksinen sanoo.

Also Finlandin toimitusjohtaja Mervi Airaksinen.

”Myös edulliset tabletit ja kalliimmat älypuhelimet ja pelikoneet löytävät tiensä varmasti pukinkonttiin. Tablettien ja älypuhelinten lisätarvikemyynti vetää myös hyvin ja valmistajat tuovat markkinoille toinen toistaan kiinnostavampia lisätarvikkeita. Esimerkiksi Targuksen Made by Me -konsepti, jossa käyttäjä voi personoida lisätarvikkeet omannäköiseksi valokuvillaan, on varmasti joulun hitti.”

Also, joka on Euroopan kolmanneksi suurin IT-tukkuri ja Suomessa markkinajohtaja, tekee ison investoinnin ja rakentaa uuden logistiikkakeskuksen. Valmistelut on jo aloitettu ja keskuksen on tarkoitus valmistua 2016. Logistiikkakeskuksen sijainti varmistuu syksyn aikana.

Uuden keskuksen myötä tehostuu muun muassa sähköinen kauppa. Airaksisen mukaan suomalaiset yritykset ovat viimein alkaneet vallata takaisin verkkokauppaa ulkomaisilta toimijoilta. Kotimaisten jälleenmyyjien verkkokaupan uskotaan kasvavan myös tulevaisuudessa.

”Ne kotimaiset toimijat kasvavat, jotka ovat aktiivisesti panostaneet verkkokauppaan. Käsillä on kotimaisten verkkokauppojen vastaisku.”

Ehkä sinua kiinnostaa...