Elonex_in_hand.jpg

Me luemme paljon, mutta käytämme siihen vähän rahaa

Englantilainen sähkökirjojen ja muun kulutuselektroniikan pioneeri Elonex International teki nettikyselyn, jonka mukaan suomalaiset lukevat paljon, mutta käyttävät siihen vähän rahaa.

perjantai 29. lokakuuta 2010

Lokakuussa 2010 tehdyssä kyselyssä selvitettiin monia kirjojen lukemiseen ja hankkimiseen liittyviä kysymyksiä. Nettikyselyyn saatiin 881 eri vastausta. Melkein puolet (48 %) vastaajista lukee kirjoja päivittäin tai viikoittain. Kuukausittain kirjoja sanoi lukevansa kolmannes vastaajista.

Yli puolet (52 %) lukijoista lukee kirjaa 30 - 60 minuuttia kerrallaan, neljännes lukee alle puoli tuntia ja viidennes lukee yli tunnin kerrallaan. Kaikista vastaajista 37 prosenttia sanoo lukevansa enemmän kuin 15 kirjaa vuodessa eli useamman kuin yhden kirjan kuukaudessa. Näistä vastaajista melkein puolet lukee yli 30 kirjaa vuodessa.

Rahaa kirjoihin käytetään kuitenkin yllättävän vähän, sillä peräti 65 prosenttia vastaajista väitti kuluttavansa lukemiseen alle 10 euroa kuukaudessa. Kysyttäessä mikä olisi vastaajien mielestä ladattavan e-kirjan keskimäärin sopiva ja reilu hinta, niin peräti 79 prosenttia vastaajista sanoo sen olevan alle 10 euroa.

Sähköiset lukulaitteet ovat harvoille vielä tuttuja, sillä vain 5 prosenttia vastaajista sanoo joskus lukeneensa kirjan erillisen lukulaitteen avulla. Sähköiset lukulaitteet kuitenkin kiinnostavat monia ja 40 prosenttia vastaajista uskookin, että he lukisivat kirjoja enemmän jos voisivat hankkia ne internetistä ja lukea niitä yhdellä helppokäyttöisellä lukulaitteella.

Elonex ebook -lukulaitteet ovat yhteensopivia kaikkien tänä syksynä avattavien suomalaisten e-kirjakauppojen kanssa. Lisäksi laitteet ovat yhteensopivia lukemattomien ilmaispalvelujen kanssa.

Elonex-lukulaitteet ovat esittelyssä Akateemisen kirjakaupan osastolla Helsingin Kirjamessuilla 28.-31. lokakuuta 2010. Laitteet ovat myös ennakkotilattavissa ja lukulaitteeseen saa messujen ajan veloituksetta suojataskun (arvo 19,90€).

Ehkä sinua kiinnostaa...