Lähes kaikilla pinnoilla toimiva hiiri

Microsoft Explorer Mini on kannettavan kanssa käytettävä Bluetrack-hiiri. Erillisen langattoman lähettimen saa kiinnitettyä hiiren pohjaan kuljettamisen ajaksi, jolloin lähetin ei huku niin helposti.

perjantai 31. lokakuuta 2008

Hiirtä kannettavan kanssa käyttävät ovat varmaankin huomanneet, ettei hiiri toimi läheskään kaikilla pinnoilla. Esimerkiksi kiiltävällä marmoripöydällä liikuteltavan hiiren osoitin saattaa liikkua ihan jossain muualla kuin on tarkoitus.

Microsoft on kehittänyt uuden Bluetrack-tekniikan, jonka uskotaan korvaavan nykyiset optiset ja laserhiiret. Bluetrack-tekniikka on maailman kehittynein seurantatekniikka, minkä johdosta hiirtä voidaan käyttää lähes kaikilla pinnoilla. Vain peili- tai läpinäkyvä lasipinta eivät sovi hiiren alustaksi.

Sinistä valoa ja optista sensoria hyödyntävässä Bluetrack-tekniikassa on laajempi säde kuin esimerkiksi laserissa, joten pinnasta, jonka päällä hiirtä liikutellaan, saadaan entistä tarkempi kuva.

Toistaiseksi uusi tekniikka löytyy vain kahdesta Microsoftin hiirestä, pöytäkoneille tarkoitetusta Explorer Mousesta ja kannettavan kanssa käytettävästä Explorer Mini Mousesta. Suunnitelmissa on tehdä oma hiiriversio myös pelikäyttöön.

Microsoft Explorer Mouse maksaa noin 80 euroa ja Mini Mouse noin 60 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...