Test_synology_kom_112012

Synology Diskstation DS112

Synologyn verkkolevyssä suurimman vaikutuksen tekee mukana tuleva ohjelmisto. Laitteen kotelo on helppo avata, ja kiintolevyn asennus siihen on vaivatonta.

maanantai 15. lokakuuta 2012

DS112 on nas (network-accessed storage) eli verkkokiintolevy. Nimityksellä tarkoitetaan ulkoista kiintolevyä, jota ei yhdistetä suoraan pc:hen vaan lähiverkkoon niin, että sitä voivat käyttää kaikki verkon koneet. DS112 ei ole malli, jota voisi suositella vasta-alkajille, sillä se ei sisällä varsinaista kiintolevyä, joka on ostettava ja asennettava erikseen. Toisaalta asentaminen on niin helppoa kuin se ylipäänsä voi olla.

Kotelon saa auki ilman työkaluja. Kiintolevyn voi laittaa paikoilleen vain yhdellä tavalla, ja se kiinnitetään mukana tulevilla ruuveilla. Pc:lle asennettu nas-ohjelmisto löysi laitteen heti, ja vain muutaman näppäinpainalluksen jälkeen käytössä oli myös Synologyn oma hallintaohjelma DiskStation Manager 4.0. Sitä tarvitaan verkkokiintolevyyn kirjautumiseen ja toimintojen hallintaan. Nas ei nimittäin ole vain varasto varmuuskopioille ja tilaa vaativille tiedostoille vaan myös paljon muuta. Hallintaohjelma muistuttaa tietokoneen työpöytää kuvakkeineen, ja verkkokiintolevyt ovatkin itse asiassa pieniä tietokoneita omine suorittimineen.

Ehkä sinua kiinnostaa...