Kopioi koko kiintolevysi

Kopioi koko kiintolevysi

Omien tiedostojen lisäksi myös Windowsista voi tehdä helposti varmuuskopion. Asenna Macrium Reflect Free KotiMikron Etunurkasta ja luo järjestelmästäsi levykuva, jonka avulla tietokoneen saa tarpeen tullen palautettua entiselleen muutamassa minuutissa.

tiistai 24. tammikuuta 2017

Tietokoneen käytössä voi tulla vastaan monenlaisia ongelmia, joista vakavimpiin kuuluvat Windowsin perusteellinen jumiutuminen ja kiintolevyn rikkoutuminen. Kummastakaan tilanteesta ei kuitenkaan seuraa katastrofia, jos käyttäjä on osannut varautua pahimpaan. 

Omien tiedostojen lisäksi myös koko Windows- käyttöjärjestelmästä voi nimittäin tehdä helposti varmuuskopion, jonka avulla voi välttää tietojen menettämisen ja aikaa vievän uudelleen asennuksen. Käyttöjärjestelmän varmistaminen onnistuu niin sanotun levykuvan avulla. Levykuvatiedostoon voidaan tallentaa tietokoneen minkä tahansa aseman koko sisältö. 

Näin varmistat ja palautat Windowsin

Windows-käyttöjärjestelmän saa varmuuskopioitua tekemällä levykuvan levyosiosta, jolle käyttöjärjestelmä on asennettu. Levykuva on tehtävä silloin, kun järjestelmä toimii moitteettomasti. Tämän jälkeen tietokoneen voi koska tahansa korjata entiselleen palauttamalla levykuvan käyttöön. 

Levykuvatiedostoa ei kannata tallentaa saman kiintolevyn toiselle levyosiolle, sillä silloin sekä järjestelmäosio että levykuva menetetään levyrikon sattuessa kohdalle. Levykuva tuleekin tallentaa joko toiselle tietokoneen sisäiselle levylle tai mieluiten ulkoiselle kiintolevylle, jossa tiedosto on varmimmin turvassa.

> Lataa Macrium Reflect Free

> Lue lisää: Näin pääset vikasietotilaan Windows 10:ssä

Ehkä sinua kiinnostaa...