Test_usb_komfi_072012

12 nopeaa ulkoista kiintolevyä

Varmuuskopioiden tekeminen sujuu vaivattomimmin ulkoisen kiintolevyn avulla. Uudella usb 3.0 -liitännällä varustetut asemat ovat entistäkin nopeampia. Testasimme kaksitoista tuoretta mallia.

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Tärkeitä tiedostoja ei kannata säilyttää ainoastaan tietokoneen omalle kiintolevylle tallennettuna. Muuten vahinkopainalluksen tai laiterikon sattuessa seurauksena voi olla korvaamattomien tietojen katoaminen jäljettömiin.

Säännöllisestä varmuuskopioinnista huolehtiminen kuuluukin tietokoneen käyttäjän tärkeimpiin toimiin. Asiakirjat ja kuvakokoelmat voi turvata helposti kopioimalla tiedostot ulkoiselle kiintolevylle. Tilava kiintolevy soveltuu varmuuskopioinnin lisäksi myös esimerkiksi mediatiedostojen varastoksi. Taskuun mahtuvalla asemalla voi tarvittaessa siirtää suuriakin tietomääriä paikasta toiseen.

Otimme vertailuun kaksitoista ulkoista kiintolevyä, jotka käyttävät uutta ja nopeaa usb 3.0 -liitäntää. Joukossa on mukana sekä työpöydälle tarkoitettuja asemia että matkakäyttöön sopivia kompakteja malleja. Kookkaammat asemat on varustettu pöytätietokoneissakin käytetyillä 3,5-tuumaisilla kiintolevyillä.

Matkamalleissa käytetään puolestaan 2,5-tuumaisia levyjä. Pienikokoiset asemat ovat vaivattomia, sillä ne ottavat virran suoraan usb-liitännän kautta erillisen virtalähteen sijaan. Pöytämallit ovat puolestaan hieman nopeampia ja tallennustilaan nähden edullisempia.

Ehkä sinua kiinnostaa...