mse_main

Windows XP:n virusturvatiedot päivittyvät kesään 2015 asti

Microsoft pidentää Windows XP:n virusturvatietojen tukea 14.6.2015 saakka, mutta Windows XP:n laajamittainen tuki päättyy ennalta ilmoitetun mukaisesti 8.4.2014.

perjantai 14. helmikuuta 2014
mse_historia
mse_asetukset
mse_update
mse_tarkistus

Hyvän turvallisuustason tarjoaa vain sellainen ympäristö, jossa pidetään jatkuvasti ajan tasalla virustorjuntaa, palomuuria ja myös itse käyttöjärjestelmän tietoturvapäivityksiä. Yksi kolmesta Windows XP:n tietoturvan tukijalasta on katkeamassa tänä keväänä, minkä takia Microsoft haluaa korostaa asian tärkeyttä ja kiireellisyyttä.

Microsoft on vuodesta 2011 saakka tiedottanut, että lähes 12-vuotiaan Windows XP -käyttöjärjestelmän tuki päättyy 8.4.2014. Ainoastaan Microsoftin Windows XP:n virusturvatietojen päivitykset jatkuvat kesään 2015 saakka, jos tietoturvaohjelmana on Microsoft Security Essentials (MSE), joka on asennettu ennen 8.4.2014. Tuon päivämäärä jälkeen XP:lle ei enää voi ladata MSE-ohjelmaa.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos jatkaa Windows XP:n käyttämistä tuen päättymisen jälkeen huhtikuussa 2014, tietokone toimii kyllä, mutta se saattaa ilman tietoturvapäivityksiä altistua tietoturvariskeille. Microsoft Security Essentials lataa ainoastaan virustunnistepäivitykset, mutta järjestelmän tietoturvapäivityksiä ei ole saatavaan 8.4.2014 jälkeen.

Sitä mukaa kun ohjelmisto- ja laitteistovalmistajat optimoivat tuotteitaan uusimpia Windows-versioita varten, yhä harvemmat sovellukset ja laitteet toimivat Windows XP:n kanssa. Windows XP:n virusturva toimii edelleen 14.6.2015 asti, jonka jälkeen virusten tunnistetietoja ei päivitetä uusien virusten varalta.

Ehkä sinua kiinnostaa...