PCmoverExpress

Siirtotyökalu XP-käyttäjille

Windows XP:n tekninen tuki loppuu 8.4.2014. Tämän päivämäärän lähestyessä Microsoft pyrkii tavoittamaan mahdollisimman monta Windows XP -käyttäjää ja opastamaan heitä siirtymään nykyaikaisen Windowsin käyttäjiksi.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Windows XP Home- ja Professional-version käyttäjät ovat jo alkaneet saada selkeän ilmoituksen ruudulleen, jossa ilmoitetaan, että Windows XP:n tuki päättyy 8.4.2014. Ilmoitus jaetaan Windows Update -palvelun kautta, ja sen saa vain, jos on antanut luvan vastaanottaa päivitysilmoituksia.

Käyttäjä voi lukea aiheesta lisää ilmoituksen linkkiä napauttamalla, jolloin hänet siirretään Windows XP -tukisivulle. Sivuille on kerätty tietoa siitä, mitä tuen päättyminen tarkoittaa ja miten käyttäjä voi suojautua tietoturvauhkilta.

Lisäksi Microsoft on julkaissut kumppaninsa Laplinkin kanssa maksuttoman PCmover Express for Windows XP -työkalun. Sen avulla käyttäjä voi siirtää tiedostot ja asetukset nykyisestä Windows XP -koneesta uuteen Windows 8 tai 8.1 -laitteeseen. Työkalu kopioi käyttäjän haluamat asiakirjat, musiikin, videot, sähköpostit, käyttäjäprofiilit ja asetukset koti- tai työpaikkaverkon kautta uuden ja vanhan koneen välillä. PCmover Express on saatavilla englanninkielisenä ja se on ladattavissa Windowsxp-sivustolla.

Sovellukset käyttäjän tulee itse asentaa uuteen koneeseen tai halutessaan hän voi käyttää maksullista PCmover Professional –sovellusta.

Ehkä sinua kiinnostaa...