Microsoft Windows 10

Windows 10 Fall Creators Update -päivityspaketti sisältää paljon uutta.

© Windows 10

Windows 10 saa uusia kiinnostavia toimintoja

Windows 10 -järjestelmään lokakuussa tuleva Fall Creators Update -päivitys tuo tullessaan monia uusia ominaisuuksia. Tässä niistä tärkeimmät.

maanantai 28. elokuuta 2017 teksti Henning Dadkhah Rasmussen

Laajoja Windows-päivityksiä ei ole tarvinnut odotella pitkiä aikoja.

Edellisestä on itse asiassa puolisen vuotta, sillä Windows 10 Creators Update -päivityspaketin jakelu alkoi maailman laajuisesti huhtikuun puolivälissä.

Lokakuun puolivälissä käynnistyy Windows 10 Fall Creators Update -päivityksen jakelu. Päivitys tuo tullessaan muun muassa uusia toimintoja ja sovelluksia.

Lisää kuviin 3D-kohteita

Käyttäjät voivat luoda yhdistetyn todellisuuden elämyksiä lisäämällä kuviin 3D-kohteita, mikä mahdollistaa uudenlaisen tarinoiden kertomisen.

3D-mallin voi sijoittaa kameran avulla todelliseen ympäristöön, josta voi sitten ottaa kuvan. 3D-ominaisuudet ovat jatkoa Paint 3D:lle, joka tuli saataville Creators Update -päivityksen mukana.

Säästä tallennustilaa

OneDrive-palvelun Files on Demand -ominaisuus mahdollistaa kaikkien pilveen tallennettujen tiedostojen käyttämisen ilman niiden lataamista ja tallennustilan käyttämistä laitteella.

Kaikki OneDrive-kansion tiedostot näkyvät Resurssienhallinnassa normaalisti ja niitä voi myös käyttää normaalisti.

OneDrive Files on Demand

Tiedostolistauksessa vain pilvessä olevan tiedoston kohdalla on pilvikuvake. Käytännössä pilviversion käyttö on samanlaista kuin muidenkin tiedostojen. Olettaen tietysti, että verkkoyhteys on käytössä. 

Videonikkarin uusi turbotyökalu

Story Remix on Microsoftin Movie Maker toiseen potenssiin. Uusi sovellus analysoi sisältöjä tekoälyn avulla ja koostaa automaattisesti videotarinoita musiikkiraitoineen, teemoineen ja siirtymineen.

Videoon voi myös upottaa 3D-tehosteita helposti vetämällä ja pudottamalla.

Windows 10 Fall Creators Update -päivityksen jakelu alkaa 17. lokakuuta.

Juttua päivitetty 12.9. tiedolla, että päivityksen jakelu alkaa lokakuussa.

> Windows 10: Uutisia, vinkkejä, oppaita ja oikoteitä. Lue lisää.

Ehkä sinua kiinnostaa...