Windows 10 FAQ

Viisastu Windows 10:stä

Mitä uutta on Microsoftin seuraavassa käyttöjärjestelmässä, Windows 10:ssä? Milloin se tulee tarjolle? Mitä se maksaa? Me kerromme!

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Windows 8 ei todellakaan ollut sellainen menestys, mistä Microsoft oli haaveillut, eikä Windows-kirjoituspöytä innostanut käyttäjiä, minkä vuoksi monet odottavat parempaa uudelta Windows 10:ltä, kunhan se julkaistaan.

Millloin Windows 10:n saa, mitä se maksaa, ja miltä se näyttää? Me vastaamme yleisimpiin kysymyksiin ja pidämme lukijamme ajan tasalla uusista tiedoista Windows 10:stä.

Milloin Windows 10 julkaistaan?

Microsoft ei ole vielä julkistanut Windows 10:n tarkkaa julkaisupäivää. Toistaiseksi Microsoft on raottanut salaisuuden verhoa sen verran, että on kertonut uuden käyttöjärjestelmän tulevan "myöhemmin tänä vuonna". Valistuneet arvaukset puhuvat loppukesästä ja syksystä.

Mitä Windows 10 maksaa?

Windows 10:n saa ilmaisena päivityksenä Windows Phone-, Windows 7-, Windows 8- ja Windows 8.1-koneisiin vuoden ajan julkaisupäivästä. Kun vuosi on kulunut, Microsoft ei enää anna päivitystä ilmaiseksi, vaan siitä on maksettava. Puhtaan asennuksen tai ilmaisjakson jälkeisten päivitysten hintaa ei ole vielä kerrottu.

Mistä Windows 10:n saa?

Toistaiseksi ei ole ilmoitettu, mistä päivityksen saa ladata. Koska päivitys Windows Phone-, Windows 7-, Windows 8- ja Windows 8.1-koneisiin on ilmainen, sen voi luultavasti ladata useammasta eri paikasta. Windows 8- ja 8.1-versioihin päivitys tulee mitä todennäköisimmin tarjolle Microsoft Storeen. Windows 7 -päivitystä halajavien kannattaa etsiä päivitystä aikanaan Microsoftin sivuilta.

Mitä käyttöjärjesetelmä näyttää tableteilla ja pc:illä?

Windows 10:ssä on jälleen Käynnistä-valikko ja työpöytä aloitusnäyttönä. Tietokoneella Käynnistä-valikko tulee olemaan pitkälti entisellään.

Käynnistä-valikon vasen puolisko näyttää samalta kuin Windows 7:ssä ja XP:ssä. Oikea puoli muistuttaa Windows 8:sta eri kokoisine Mail, Skype ja Microsoft Storen App-kuvakkeineen.

Kun Windows 8 näytti samalta pc:llä ja tabletilla, Windows 10:ssä on pieniä eroja. Tabletissa painikkeet ovat suurempia ja kosketuskäyttöön aikaisempaa paremmin sopivia.

Tältä näyttää seuraava Windows

> Lue lisää Windows 10:stä täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...