Windows10

Vain Windows 10 uusiin pc-koneisiin

Uudet, Intelin Skylake-suorittimilla varustetut tietokoneet tukevat vain Windows 10 -versiota. Aiempaan ei ole paluuta.

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Microsoft on ilmoittanut, että Intelin uudet Skylake-suorittimet tukevat Windows 7- ja Windows 8.1 -järjestelmiä 17. heinäkuuta 2017 saakka. Skylake-suoritinta käyttävä tietokone pitää päivittää Windows 10:een. Viime viikon lopulla julkaistun blogikirjoituksen mukaan versiovaatimus koskee Intelin lisäksi myös AMD:n ja Qualcommin uusia suorittimia.

Microsoftin mukaan tällä käytännöllä varmistetaan paras mahdollinen integraatio suorittimen ja käyttöjärjestelmän välillä, jolloin sekä tietoturva että suorituskyky ovat optimaalisella tasolla.

Ilmoitus vahvistaa sitä kehitystä, että Windows 10 on Microsoftin pääsatsaus, eikä yhtiö toivo käyttäjien asentavan muita järjestelmiä. Samalla versiovalinta viittaa siihen, että vanhoille 32-bittisille järjestelmille jätetään hyvästit.

Vanhempaa suoritinkantaa käyttävien Windows 7- ja Windows 8.1 -järjestelmien tuki toki jatkuu; Windows 7:n osalta 14. tammikuuta 2020 saakka, ja Windows 8.1 pidetään päivitettynä 10. tammikuuta 2023 asti.

Voit tarvittaessa tarkistaa oman suorittimesi tyypin käyttämällä esimerkiksi KotiMikron Etunurkasta ladattavaa Speccy-työkalua.

> Lue lisää Windows 10

Ehkä sinua kiinnostaa...