Windows 10 screen

Uutisia Windows 10:stä

Uutisia ja arvioita Microsoftin uudesta Windows 10 -käyttöjärjestelmästä.

tiistai 3. helmikuuta 2015

Uudessa Windows 10 -käyttöjärjestelmässä tulee olemaan monenlaisia uusia ominaisuuksia. Me kerromme syksyllä 2015 tulevan käyttöjärjestelmän ominaisuuksista jo etukäteen.

Monia ilahduttaa tieto, että Windows 10 tuo takaisin monia kaivattuja ominaisuuksia, jotka hylättiin hetkeksi Windows 8:n ja Windows 8.1:n uudistusinnossa.

Windows 10 tulee toimimaan kaikilla laitealustoilla älypuhelimista pöytäkoneisiin, joten ominaisuudet ja toiminnot tulevat olemaan käytännössä samoja eri laitteissa.

Mitä uutta Windows 10 sisältää?

Monen mielestä Windows 10:n tärkein piirre on se, että se muistuttaa Windows 7:ää. Kun Windows 10:n käynnistää, avautuu perinteinen Windows-työpöytä, jolla on tuttu Käynnistä-painike. Painikkeesta avautuu Käynnistä-valikko, jossa yhdistyvät Windows 7:n ohjelmalista ja Windows 8-tyyliset sovelluskuvakkeet.

Muihin merkittäviin uudistuksiin kuuluu uusi selain, jonka työnimi on ”Project Spartan”. Spartalainen ei ole pelkkä uudistettu Internet Explorer vaan kokonaan uusi selain, jonka Microsoft sanoo olevan helppokäyttöinen ja merkittävästi edeltäjäänsä nopempi.

Uutta on myös Cortana-niminen ääniohjattu hakutoiminto, joka kuuluu (kirjaimellisesti ;) ) kaikkien laitealustojen Windows 10 -versioihin.

Windows 10 sovellukset

Sovellukset tulevat toimimaan kaikissa laiteympäristöissä: kun ostaa sovelluksen tabletille, sen saa myös Windows 10-tietokoneelleen. Uudella Continuum-toiminnolla Windows 10 -tablettia voi käyttää sekä tablettina että kannettavana, kun hankkii tablettiinsa näppäimistön.

Windows 10:ssä on myös uusi tapa esittää avoimet ikkunat ja siirtyä ikkunasta toiseen. Ikkunat näkyvät työkalurivillä pienennettyinä vierekkäin eivätkä pelkkinä sovellusikoneina, minkä ansiosta oikeaan ikkunaan siirtyminen nopeutuu.

Lisää uutisia Windows 10:stä

Seuraavasta linkistä löydät lisää artikkeleita Windows 10:stä. Me kerromme uutiset julkaisuaikataulusta, hinnoista ja saatavuudesta.

> Lue lisää Windows 10:stä täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...