Epätoivoinen mies kannettavan tietokoneen äärellä

Microsoftin uusi Windows 10 S ei hyväksy Chromea eikä Firefoxia.

© Shutterstock

Uusi Windows torjuu Chromen ja Firefoxin

Windows 10 S -käyttöjärjestelmään voi asentaa vain sovelluksia, jotka on tehty Microsoftin uudella Windows 10:n kehitysalustalla. Chromea ja Firefoxia ei sovelluskauppaan saada.

keskiviikko 17. toukokuuta 2017 teksti T. Simonsen

Microsoft on panostanut tietoturvaan uudessa Windows 10 S -käyttöjärjestelmässä, joka esiteltiin hiljattain.

Windows 10 S on Windowsin kevytversio, joka on suunnattu erityisesti koulumaailmaan. Uudella järjestelmällä varustettuja laitteita tulee saataville kesällä.

Windows 10 S:lle tarkoitettujen ohjelmien, tai sovellusten, kuten niitä kai nykyään kuuluu kutsua, pitää olla tehty Microsoftin uusilla kehitystyökaluilla, jotka otettiin käyttöön Windows 10:n myötä. Muulla tavalla koodatut sovellukset eivät kelpaa Windows-kauppaan.

Sovellusten turvallisuus korostuu

Koodivaatimus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox eivät tule saataville 10 S:n sovelluskauppaan, koska on epätodennäköistä, että esimerkiksi Google rakentaisi selaimensa kokonaan uudelleen.

Microsoft menettelee samalla tavalla kuin Apple iOS-mobiilijärjestelmänsä ja Google ChromeOS-käyttöjärjestelmänsä kanssa. Molemmissa on tiukasti valvottu, mitä sovelluksia niihin saa asentaa.

Microsoft perustelee rajoitusta tietoturvasyillä. Yhtiö haluaa, että kaikki sovellukset täyttävät samat turvallisuusvaatimukset kuin yhtiön omat ohjelmat sekä muut noin 500 sovellusta, jotka on sertifioitu Windows 10 S -ympäristöön.

Lue myös: Microsoft julkaisi Windowsin kevytversion

Ehkä sinua kiinnostaa...