WIndows 10 -päivitys

Windows 10 on saatavana eri laitteille, ja nyt uusista toiminnoista voivat nauttia sekä tietokoneiden että taulutietokoneiden käyttäjät.

© Microsoft

Uusi Windows 10 -suurpäivitys on nyt ladattavissa

Microsoft julkaisee kuukauden lykkäyksen jälkeen Windowsin laajan syyspäivityksen, joka tuo mukanaan muun muassa uudistuneen leikepöydän.

torstai 15. marraskuuta 2018 teksti Mathias Alsted Lund Flinck


Microsoft julkaisee Windowsin suurpäivityksen puolivuosittain, keväällä ja syksyllä. Näihin päivityksiin sisältyy kiinnostavia uusia toimintoja ja myös parannuksia.

Tämän vuoden syyspäivityksen myötä käyttäjät pääsevät nauttimaan uudistuneesta leikepöydästä.

Päivitystä odoteltiin jo viime kuussa, mutta Microsoft joutui keskeyttämään päivityksen jakelun päivityksessä ilmenneiden ongelmien takia. 

> Lue täältä, miksi Microsoft veti päivityksen takaisin

Tee ensin varmuuskopiot

Varmuuskopiointi kannattaa aina, ja varsinkin ennen isoja päivityksiä. Jos et siis ole vielä ladannut syksyn Windows-päivitystä, on enemmän kuin suositeltavaa, että varmuuskopioit kaikki tiedostosi ennen päivityksen asentamista. 

KotiMikron tilaajana voit ladata varmuuskopiointiohjelman ja sen käyttöä esittelevän artikkelin Etunurkka-latauspalvelusta.

> Lue myös: Windows-päivitys uudistaa vihdoin 30 vuotta vanhan leikepöydän

Näin saat Windows 10 -päivityksen

Microsoft laittoi päivityksen uudelleen jakeluun 13. marraskuuta, joten se ei välttämättä vielä ole tullut kaikille Windows Updaten kautta. 

Voit tarkistaa Windowsin asetuksista, onko Windows 10:n lokakuun 2018 päivitys jo tullut tietokoneellesi automaattisesti tai onko se ladattavissa. 

Valitse aloituspainike, avaa Asetukset, valitse Päivittäminen ja suojaus ja valitse Tarkista päivitykset

Syyspäivityksen sisäinen versionumero on 1809

Onko minulla uusin Windows-versio?

Voit myös tarkistaa Windows-versiosi numeron valitsemalla Asetukset, Järjestelmä ja Tietoja.

Versiotiedot ovat kohdassa Windowsin määritykset. Ensimmäinen versiorivi kertoo, mikä Windows-versio käytössäsi on, ja toinen rivi kertoo versionumeron, joka uusimmassa on siis 1809.

Microsoft kehottaa tukisivuillaan odottamaan, että päivitys tulee automaattisesti tietokoneelle Windows Updaten kautta.

Ota Windows 10 haltuun KotiMikron avulla

KotiMikron jokaisessa numerossa kerrotaan Windows 10:n tuoreimmat uutiset, vinkit ja niksit sekä esitellään uusimmat toiminnot, jotta saat järjestelmästä mahdollisimman paljon irti.

Lehden tilaajana voit lisäksi lukea 12 viimeisintä KotiMikron numeroa näköislehtenä Wype-palvelussa. Samalla saat pääsyn vain tilaajille tarkoitettuun Etunurkka-latauspalveluun. Palvelussa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa, joista moniin on myös saatavana vaiheittain etenevä suomenkielinen esittely, jonka avulla ohjelma on helppo ottaa käyttöön.

> Voit ryhtyä KotiMikron tilaajaksi ja saada Etunurkan käyttöösi jo 3,90 eurolla. Tutustu tarjouksiin täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...