Windows 10 April 2019 Update May 2019 Update

Windows 10:n May 2019 Update on seuraava laaja Windowsin versiopäivitys. 

Uusi Windows 10:n versiopäivitys myöhästyy – taas

Viivästyy! Windows 10:n tulevan versiopäivityksen nimi on muuttunut. April 2019 Update -nimellä tunnettu päivitys on nyt Windows 10 May 2019 Update, joka tulee jakeluun toukokuussa.

maanantai 8. huhtikuuta 2019 teksti S. Nielsen


Puolivuosittain julkaistavat Windows 10:n ominaisuuspäivitykset ovat laajoja päivityksiä, toisin kuin useammin julkaistavat pienemmät laatupäivitykset.

Seuraava laaja ominaisuuspäivitys tulee toukokuussa, vaikka alun perin sen piti tulla jakeluun huhtikuussa, samalla tavalla kuin edellisen kevään päivitys.

Ominaisuuspäivitys on myös saanut uuden nimen.

Windows 10 May 2019 Updaten jakelu alkaa toukokuussa

Microsoft on ilmoittanut, että tulevan päivityksen nimi on Windows 10 May 2019 Update (aiemman April 2019 Updaten sijaan), ja päivityksen jakelu alkaa toukokuussa.

Syy viivästykseen on Microsoftin mukaan se, että päivitystä haluttiin testata perusteellisemmin kuin viime syksynä, kun surullinen lokakuun päivitys, versio 1809, aiheutti joillekin käyttäjille isoja ongelmia

Päivityksen jakelu tapahtuu vaiheittain, ja käyttäjä saa ilmoituksen, kun päivitys on saatavilla.

Aiemmasta käytännöstä poiketen päivitys ei tapahdu automaattisesti, vaan käyttäjä voi päättää, asentaako sen vai ei.

> Lue täältä Windows 10:n versiopäivitysten historia

Muuttuuko Windows-päivitysten nimeämiskäytäntö?

Vaikuttaa hieman siltä, että Microsoft olisi muuttamassa puolivuosittain julkaistavien Windows 10:n ominaisuuspäivitysten nimeämiskäytäntöä. 

Nelinumeroisen versionimen, kuten 1903 (jonka voi lukea "maaliskuu 2019"), sijaan Microsoft on myös käyttänyt uusimmasta päivityksestä koodinimeä 19h1. Sen voi taas lukea niin, että päivitysajankohta on vuoden 2019 ensimmäinen puolisko.

Ominaisuuspäivityksiä on kuitenkin jatkossakin luvassa, oli niiden nimi mikä tahansa, ja niistä voit lukea lisää versiopäivityksistä kertovassa artikkelissa, jota päivitetään sitä mukaa kuin päivityksistä saadaan uutta tietoa.

Lue myös, kuinka ominaisuuspäivitys varaa Windowsin päivitysten käyttöön pysyvästi levytilaa.


Ehkä sinua kiinnostaa...