19h2 1909 update Avast Free Antivirus Avg

Uusin Windows-päivitys ei asennu, ellei järjestelmä vastaa vaatimuksia.

Tuore Windows-päivitys vaatii mallikoneen

Jos tietokoneen tietoturvaohjelma ei ole ajan tasalla, Microsoft laittaa laitteen Windows 10:n marraskuun 1909-version päivitysjonon hännille.

tiistai 26. marraskuuta 2019 teksti S. Nielsen


Viimeisin Windows 10:n ominaisuuspäivitys, joka julkaistiin marraskuussa, ei ole ollut täysin ongelmaton.

Moni käyttäjä on raportoinut, ettei Windows 10:n marraskuun päivitys, versio 1909, suostu lainkaan asentumaan.

Uutissivusto Techdowsin mukaan Microsoft on laittanut päivityksen yhteensopivuuspitoon, jos päivityksen kohteena olevassa tietokoneessa on asennettuna AVG:n tai Avastin vanhentunut tietoturvaohjelma. 

Samoin päivitys laitetaan jäähylle, jos laitteessa on vanhentunut Qualcommin wlan-ajuri. Myös vanhentuneiden Realtekin bluetooth-ajureiden tiedetään aiheuttavan päivityksen joutumisen yhteensopivuuspitoon (engl. safeguard hold).

Päivityksen yhteensopivuuspito tarkoittaa sitä, että päivitystä ei asenneta, ennen kuin yhteensopimattomat ohjelmat ja ajurit on päivitetty. 

Uusin ominaisuuspäivitys eroaa aikaisemmista siinä, että päivitys koostuu etupäässä suorituskykyä parantavista korjauksista. 

Siksi päivitys sujuu suhteellisen nopeasti ja kivuttomasti ilman uudelleenkäynnistyksiä. Paitsi siinä tapauksessa, että päivitys pysähtyy yhteensopimattomiin ohjelmiin tai ajureihin. Lue täältä lisää uudesta versiopäivityksestä.

Päivitä Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus kuuluu ohjelmiin, jotka Microsoftin mukaan pitää päivittää. Päivityskehotus koskee versiota 19.5 ja sitä aikaisempia, jotka eivät enää ole yhteensopivia Windows 10:n kanssa.

Avast on KotiMikron suosittelema ilmainen virustorjuntaohjelma. Etunurkassa on ladattavana Avast Free Antivirus -ohjelman uusin versio, joka kannattaa ladata heti, jos käytössäsi on edelleen vanha versio. Ohjelman voi ladata täältä (vaatii kirjautumisen).

Microsoft ei suosittele käyttämään Päivitä nyt -valintaa tai asennusvälineen luontityökalua (Media Creation Tool) ennen kuin vanhentunut ohjelma on päivitetty ja ominaisuuspäivitys tulee automaattisesti tarjolle Windows Updaten kautta.

Seuraa 1909-version tilannetta

Ominaisuuspäivityksen tilannetta, korjauksia ja ongelmia voi seurata verkossa. 

Microsoftin versiotietosivulla on ajantasaista tietoa ja myös ohjeita eri ongelmatilanteisiin, joita päivitys saattaa aiheuttaa. Tietosivu on luettavissa englanniksi täällä.


Ehkä sinua kiinnostaa...