Windows10edge

Totta ja tarua Windows 10:stä

Se on varmaa, että Windows 10 julkaistaan 29. heinäkuuta, mutta monesta muusta asiasta Windows 10:n ympärillä on liikkeellä virheellistä tietoa. Lue totuus täältä.

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Onko totta, että Windows 10:n saa vain ennakkovarauksella?

Ei pidä paikkaansa. Windows 10:n voi ladata veloituksetta heinäkuun 29. päivästä lähtien täysin riippumatta siitä, onko tehnyt varausta vai ei.

Monet Windows 7- ja Windows 8-/8.1-käyttäjät ovat hakeneet koneelleen sovelluksen, jolla voi varata Windows 10 -päivityksen. Sovellus näyttää uuden Windowsin Käynnistä-valikon kuvakkeelta.

Microsoft on toteuttanut varausjärjestelmän, jottei käyttöjärjestelmän latauskanava menisi tukkoon heinäkuun 29. päivänä. Windows 10 -varauksen tehneiden koneet alkavat ladata uutta käyttöjärjestelmää koneille vähitellen, ja sen saa asennettua heti 29. päivänä.

Ei kannata huolestua, vaikka et vielä olisikaan saanut tarjousta varata Windows 10 -päivitystä, koska Microsoft lähettää varauskyselytkin erissä.

Onko totta, että Windows 10 muuttuu vuoden käytön jälkeen maksulliseksi?

Ei pidä paikkaansa. Kun olet ladannut ilmaisen Windows 10:n, se on ja pysyy ilmaisena sillä koneella, jolle olet ladannut päivityksen. Sitten, kun ostat uuden koneen, sinun tarvitsee ostaa myös uusi Windows 10.

Pitääkö paikkansa, että myöhemmät Windows 10:n päivitykset ovat maksullisia?

Ei pidä paikkaansa. Windows 10:n päivityksetkin ovat ilmaisia.

Pitääkö paikkansa, että Windows 10 on aivan ilmainen?

Kyllä, jos koneelle on asennettu virallinen versio Windows 7:stä, Windows 8:sta tai Windows 8.1:stä, voit asentaa Windows 10:n 28. heinäkuuta 2016 saakka ilmaiseksi. Sen jälkeen Windows 10:n asentaminen muuttuu maksulliseksi.

Windows XP- ja Windows Vista -koneille päivitys on maksullinen heti alusta alkaen. Suomen hinta ei ole tätä kirjoitettaessa vielä tiedossa, mutta Yhdysvalloissa Windows 10 Home maksaa 119 dollaria ja Pro-versio 199 dollaria.

Pitääkö paikkansa, että varattu käyttöjärjestelmäpäivitys täytyy asentaa 29. heinäkuuta? Mitä, jos en pääse koneelle sinä päivänä?

Ei pidä paikkaansa. Windows 10:tä ei tarvitse asentaa heti julkaisupäivänä. Voit vallan hyvin asentaa sen myöhemmin.

Jos et avaa konetta julkaisupäivänä, seuraavan kerran, kun avaat koneen, sinulta kysytään haluatko asentaa käyttöjärjestelmän vai siirtää asennusta. Päivitys on ilmainen koko ensimmäisen vuoden ajan.

Mistä tiedän, jaksaako koneeni pyörittää Windows 10:tä?

Todennäköisesti jaksaa. Windows 7-, 8- ja 8.1-koneille voi asentaa Windows 10:n, mutta jotkin laitteisto-ohjaimet voivat lakata toimimasta tai ne tarvitsee ainakin päivittää.

Kaikki ohjelmat eivät välttämättä toimi vielä Windows 10:ssä, mutta tavallisimmat ohjelmat tulevat toimimaan 29. heinäkuuta mennessä. Windows 10 -varaussovelluksella voit tarkistaa, onko tietokoneesi Windows 10 -yhteensopiva.

Pitääkö paikkansa, että Windows Media Center ei toimi Windows 10:ssä?

Pitää paikkansa. Windows Media Center ei ole mukana Windows 10:ssä, eikä WMC ole yhteensopiva sen kanssa. Uudemmat mediaohjelmat toimivat ja esimerkiksi Windows Media Player on mukana Windows 10:ssä.

> Lue lisää Windows 10:stä täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...