Windows 10 -päivitys

Windows 10 saa puolivuosittain uusia ominaisuuksia, mutta syksyllä ilmestyvässä päivityksessä niitä on vähän.

© Microsoft

Tällainen on syksyn Windows 10 -päivitys

Mitään kovin mullistavia uusia toimintoja tuskin nähdään Windows 10:n seuraavassa ominaisuuspäivityksessä, jonka jakelun Microsoft aloittaa syyskuussa – mutta parannuksia toki on tulossa.

keskiviikko 10. heinäkuuta 2019 teksti M. Flinck


Windowsin valikoihin ja ohjelmiin tuskin tarvitsee perehtyä erityisen huolellisesti, kun Microsoftin seuraava ominaisuuspäivitys tulee syksyllä saataville.

Tavallisesti kevään ja syksyn versiopäivitykset tuovat tullessaan useita uusia ominaisuuksia, mutta tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että syksyllä ei nähdä mitään mullistavia uudistuksia.

Näin voi päätellä Microsoftin ennakkoon kertomista tiedoista, jotka koskevat tulossa olevaa ominaisuuspäivitystä. 

Suorituskyky ennen uusia toimintoja

Uusien toimintojen sijaan Windowsissa tullaan näkemään "parantunut suorituskyky ja laatuparannuksia", jotka liittyvät muun muassa päivitystoiminnon optimointiin, kerrotaan Windows Insider -ohjelman blogissa.

Päivitysten on tarkoitus sujua aikaisempaa nopeammin ja ilman turhia keskeytyksiä.

Päivitysten asentaminen kuuluukin niihin alueisiin, joiden parantamiseen Microsoft on Windowsissa keskittynyt. 

Ota päivitykset hallintaasi

Jos olet hiljattain kurkannut Windows Updateen, olet varmasti huomannut, että sinne on ilmestynyt uusia toimintoja – olettaen että käytössäsi on viimeisin Windows-versio, jonka jakelu alkoi keväällä.

Nyt päivitystoiminnossa on enemmän mahdollisuuksia hallita päivitysten asentamista.

Nyt voi aktiivisen ajan määrittämisen lisäksi keskeyttää päivitykset ja muuttaa keskeytysjaksoa. Ja toisin kuin aikaisemmissa versioissa, käyttäjä voi päättää, lataako ja asentaako hän ominaisuuspäivitykset. 

> Lue täältä lisää Windows 10:n ominaisuuspäivityksistä

Keskeytä päivitykset jopa 35 päiväksi

Päivitysten asentamisen voi keskeyttää kerrallaan seitsemäksi päiväksi, ja enintään 35 päivän ajaksi. Kun keskeytyksen aikaraja menee umpeen, päivityksiä voi keskeyttää uudelleen vasta, kun uusimmat päivitykset on asennettu.

Lisäksi Windowsin asetusten toimitusten optimointi -kohdassa voi rajoittaa sitä, kuinka paljon nettikaistaa käytetään päivitysten lataamiseen. Asetuksen avulla voi varsinkin hitaan yhteyden käyttäjä varmistaa, ettei nettiyhteys mene tukkoon päivityksen lataamisesta.

Syksyllä julkaistavassa päivityksessä latausasetukseen tulee lisäksi mahdollisuus valita rajoitus megabitteinä nykyisen prosenttimäärän sijaan.

Syksyn suurpäivityksen jakelun odotetaan alkavan syyskuussa. Jakelu tapahtuu vaiheittain, joten se ei tule kaikille Windows-koneille samaan aikaan.

Päivitys tulee automaattisesti saataville Windows Updaten kautta.


Ehkä sinua kiinnostaa...