OneDrive ahmii mobiilidataa Windows 10:ssä, jos puhelinta käyttää tukiasemana.

OneDrive syö mobiilidataa

© Shutterstock

OneDrive ahmii mobiilidataa

Käyttäjiltä on tullut valituksia, että OneDrive ahmii mobiilidataa Windows 10:ssä, jos puhelinta käyttää tukiasemana.

torstai 9. helmikuuta 2017 teksti Christian Slot

Puhelinta voi käyttää tietokoneen mobiilina tukiasemana, jos wlania ei ole saatavana ja pitää päästä verkkoon.

Kätevällä toiminnolla on kääntöpuolensa, sillä käyttjiltä on tullut valituksia, että Windows 10 haukkaa mobiilidatasta ison siivun, ja se voi tulla kalliiksi, jos liittymässä on datarajoitus.

Syypäänä OneDrive

Käyttäjien mukaan syypää on Microsoftin OneDrive-palvelu, joka synkronoi tiedostoja pilveen myös sillloin, kun nettiyhteys on luotu puhelimen kautta, käyttämällä matkapuhelinverkkoa. Jos liittymässä on datarajoitus, niin isojen tiedostomäärien synkronointi haukkaa äkkiä datarajoituksen sallimat gigatavut, minkä jälkeen liittymälasku kyllä paisuu.

Syytöksiä on esitetty på OneDriven keskustelupalstoilla.

”[Kulutin] 3 gigatavua parissa minuutissa. Huh. 4G-vauhdilla. Erikoista, että Windows 10 osaa keskeyttää muut lataukset mutta ei OneDriveä käytön mukaan laskutettavassa yhteydessä”, kirjoittaa Ridhuan-niminen käyttäjä.

”Opin kovan läksyn kantapään kautta eilen, kun yhdistin Surface Bookini iPhonella nettiin tunnin ajaksi, kun tein töitä. Käytin 13 gigatavua mobiilidataa. Olin siinä uskossa, että olin turvassa, koska olin määritellyt yhteyden käytön mukaan laskutettavaksi. Siitä tuli kallis oppitunti”, kertoo puolestaan Michawl Morgan samassa viestiketjussa.

Ikäviltä yllätyksiltä välttyy, kun ottaa OneDriven pois käytöstä silloin, kun käyttää puhelinta mobiilina tukiasemana ja liittymässä on datakatto.

Alla on ohje OneDriven kytkemiseksi väliaikaisesti pois päältä.

Kun synkronointi on käynnissä, napsauta kakkospainikkeella tehtäväpalkin ilmoitusalueella olevaa OneDrive-kuvaketta, valitse Keskeytä synkronointi ja valitse keskeytyksen kesto.

Ehkä sinua kiinnostaa...