Windows 10 -päivitys

Seuraava suuri Windows-päivitys, November 2019 Update (19H2), tulee jakeluun marraskuussa.

Nyt tulee erilainen Windows-versiopäivitys

Marraskuussa alkaa Windows 10:n seuraavan ominaisuuspäivityksen jakelu. Päivitys poikkeaa edellisistä versiopäivityksistä huomattavasti. Lue, mitä päivitys sisältää.

maanantai 4. marraskuuta 2019 teksti S. Nielsen


Microsoft pitää kiinni ominaisuuspäivitysten puolivuosittaisesta rytmistä. Marraskuussa on jälkimmäisen versiopäivityksen aika.

Tarkkaa aikataulua ei ole kerrottu, mutta nimen perusteella päivityksen jakelu käynnistyy marraskuussa.

Virallinen nimi on jo kerrottu, ja se on Windows 10 November 2019 Update (19H2), jossa lyhenteen kaksi viimeistä merkkiä viittaavat vuoden toiseen puoliskoon.

Päivitystä on edeltänyt pari ongelmallista päivitystä, jotka aiheuttivat käyttäjille harmaita hiuksia. 

Elokuun lopulla julkaistu pienempi, niin sanottu kumulatiivinen päivitys hidasti merkittävästi miljoonien käyttäjien tietokoneita. Ja murheet jatkuivat korjaavan päivityksen myötä. Syyskuussa julkaistun korjaavan päivityksen sivutuote joillekin käyttäjille oli, että tietokoneen langatonta yhteyttä ei voinut enää käyttää.

Jo näitä ennen kevään versiopäivitys viivästyi, kun Microsoft halusi varmistaa, että päivityksen kanssa ei synny samanlaista virhehässäkkää kuin edellisen kanssa koettiin. 

Päivitysten aiheuttamat ongelmat ovat arvattavasti syynä siihen, että 19H2-päivitys on luonteeltaan toisenlainen kuin sen edeltäjät, 1903- ja 1809-päivitykset. 

Virheitä paikkaava versiopäivitys

Toisin kuin edeltäjänsä, 19H2 ei tarjoa uusia ominaisuuksia, vaan päivitys keskittyy Windowsin suorituskyvyn parantamiseen.

Luvassa ei siis ole mitään uusia herkkuja, mutta toisaalta nyt päivityksen pitäisi sujua murheitta, minkä jälkeen voi tyytyväisenä odotella keväällä mahdollisesti julkaistavia uusia ominaisuuksia.

Loppuvuoden päivitys muistuttaa enemmän kuukausittain julkaistavia kumulatiivisia päivityksiä, jotka sisältävät lähinnä tietoturvaan liittyviä parannuksia ja korjauksia.

Microsoftin julkaisemien tietojen perusteella marraskuun ominaisuuspäivitys on tavallista pienempi. Kun Windows Update ilmoittaa, että päivitys on saatavana, sen asennus hoituu ilman uudelleenkäynnistystä ja asetuksien valintaa, joihin on totuttu Windows 10:n versiopäivitysten yhteydessä.

Vain yksi isompi uudistus käyttöliittymään

Täysin huomaamattomiksi19H2-päivityksen tekemät muutokset eivät sentään jää.

Resurssienhallinnan hakutoiminto muuttuu niin, että hakuruutu avaa tulosluettelon pikavalikon jo hakutermiä kirjoittaessa.

Uusi pikavalikko on käytettävissä kaikissa Resurssienhallinnan kohteissa.

Resurssienhallinnan hakutoiminto Windows 10:ssä

Windows 10:n Resurssienhallinnan haku saa uuden pikavalikon.

Kun haluat tietää, milloin jokin ominaisuus tuli Windows 10 -käyttöjärjestelmään, tarkista, löytyykö se tästä jutusta, jossa KotiMikro esittelee kaikkien tähän asti julkaistujen versiopäivitysten tärkeimmät ominaisuudet. Jutusta selviää myös, kuinka tarkistat, onko päivitys jo saatavana tietokoneellesi.


Ehkä sinua kiinnostaa...