sidste chance for windows 10

Näin saat laitteesi toimimaan Windows 10:ssä

Tarkista ennen päivittämistä, toimiiko laitteistosi Windows 10:ssä, ja varmista toimivuus päivityksen jälkeen.

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Moni on jo siirtynyt Windows 10 -käyttäjäksi, ja useimmilla siirtyminen on sujunut ongelmitta.

Kaikki omaan kokoonpanoon kuuluvat oheislaitteet ja komponentit eivät kuitenkaan välttämättä toimi kunnolla, kun Windows 7- tai Windows 8 -tietokone päivitetään Windows 10 -käyttöjärjestelmään.

Alla on pari perusasiaa sekä niille, jotka ovat aikeissa päivittää, että niille, jotka jo käyttävät Windows 10 -järjestelmää ja laittavat sitä käyttökuntoon.

Tarkista kokoonpanosi Microsoft on tehnyt työkalun, jolla voi tarkistaa oman kokoonpanon yhteensopivuuden Windows 10: n kanssa.

Windows 10 Compatibility Appraiser -työkalun voi suorittaa komentokehotteessa. Valitse tehtäväpalkin haku, kirjoita siihen ”komentokehote”, napsauta osumaa kakkospainikkeella ja valitse ”Suorita järjestelmänvalvojana”.

Kirjoita kehotteeseen seuraava merkkijono ja paina Enter-näppäintä: schtasks.exe /Run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"

Laita laitteet toimimaan Kymppiin päivittämisen jälkeen on hyvä varmistaa, että ohjaintiedostot eli ajurit ovat ajan tasalla, jos laite ei toimi oikein.

Napsauta Windows-painiketta kakkospainikkeella ja valitse esiin tulevasta valikosta rivi Laitehallinta.

Valitse toimimaton laite luettelosta. Ongelmalaite on merkitty keltaisella huomautuskolmiolla. Napsauta laitetta kakkospainikkeella, valitse Päivitä ohjainohjelmisto ja seuraa ohjeita.

Tuoreimman ohjaimen voi tarvittaessa ladata laitteen valmistajan sivuilta.

Ehkä sinua kiinnostaa...