Windows10

Microsoft tyrkyttää kymppiä

Nyt Windows 10 asentuu, vaikka sulkisit päivitystarjousikkunan.

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Olet saattanut huomaamatta hyväksyä päivityksen Windows 10 -järjestelmään. Microsoftin päivitystyökalu on nyt muuttunut niin, päivitystarjousikkunan sulkeminen Sulje-painikkeesta ei riitä kieltäytymiseksi päivityksestä.

Nyt et voi sanoa EI päivitykselle Samalla, kun Microsoft muutti kymppipäivityksen suositelluksi päivitykseksi Windows Updatessa, poistui myös mahdollisuus kieltäytyä päivityksestä. Nyt voi vain valita joko asentamisen heti tai myöhemmin. Jos sulkee ikkunan, se katsotaan päivityksen hyväksymiseksi.

Toki suositellut päivitykset voi ottaa pois käytöstä, ja jos Windows 10 on jo asennettu, mutta ei sitä ei halua pitää, niin vanhaan järjestelmään voi palata 30 päivän sisällä päivityksestä. Tarvittaessa voi myös kääntyä Microsoftin tuen pariin.

Heinäkuun jälkeen Windows 10:n hankinta maksaa Ohjelmistojätti toivoo, että mahdollisimman moni Windows 7:n ja Windows 8.1:n käyttäjä siirtyisi Windows 10 -käyttäjäksi ilmaisen päivitysperiodin aikana. Päivitys on maksuton 29.7.2016 saakka. Sen jälkeen Windows 10 Home maksaa 135 euroa.

Windows 7 ja Windows 8 -käyttäjä, joka ei halua päivittää Windows 10:een, voi käyttää Gibson Researchin Never10 -työkalua, jolla päivityksen voi torjua. Lataa Never10 KotiMikron Etunurkasta.

Lue lisää Windows 10 -järjestelmästä

Ehkä sinua kiinnostaa...