Mac, PC IBM, Tehokkuus

Apple-käyttäjät onnistuvat Windows-käyttäjiä useammin, paljastaa IBM:n tekemä laaja tutkimus.

Mac-käyttäjät ovat Windows-käyttäjiä tehokkaampia

IBM selvitti, ketkä selviävät paremmin työtehtävistä, Mac-käyttäjät vai Windows-käyttäjät. Tutkimus oli riemuvoitto Applelle, sillä Mac-käyttäjät olivat selvästi tuotteliaampia kuin heidän Windowsia käyttävät kollegansa.

torstai 21. marraskuuta 2019 teksti S. Nielsen


Uskomukset ja ennakkoluulot ovat pinnassa, kun keskustellaan siitä, kumman tuotteet ovat parempia, Applen vai Microsoftin.

Nyt tämän ikuisuusväittelyn pöytää pyyhitään kovalla tutkimustiedolla.

Tietotekniikkajätti IBM on esitellyt tuoreita ja merkittäviä tutkimustuloksia

IBM käynnisti nelisen vuotta sitten kampanjan yhtiön noin 350000 työntekijän tietokoneen vaihtamiseksi. Tällä hetkellä yhtiössä on käytössä jo 290000 Applen macOS-käyttöjärjestelmällä varustettua tietokonetta.

Vaihtokampanjan yhteydessä IBM tutki, kuinka eri järjestelmien käyttäjät suoriutuvat töistään ja kuinka hyvin he viihtyvät työpaikallaan.

Mac-käyttäjät tehokkaimpia

Tutkimus puhuu selvää kieltä Applen laitteiden eduksi. 

IBM:n tutkimuksen mukaan macOS-käyttäjissä on Windows-käyttäjiin verrattuna 22 prosenttia enemmän sellaisia käyttäjiä, jotka ylittävät suoritusarvioiden odotukset.

Lisäksi macOS-käyttäjien tekemien myyntisopimusten arvo oli 16 prosenttia Windows-käyttäjien tekemiä suurempi. 

Applen laitteilla on tutkimuksen mukaan vaikutusta myös työpaikkatyytyväisyyteen. IBM:n Mac-käyttäjät ovat Windows-käyttäjiin verrattuna 17 prosenttia pienemmällä todennäköisyydellä jättämässä IBM:n.

Päänvaivaa Windows-päivityksistä

Tutkimuksessa vahvistui Windowsille tyypillinen vaiva, josta on kehittynyt lähes järjestelmään kiinteästi kuuluva ominaisuus. 

Tutkimuksessa 14 prosenttia Windows-käyttäjistä nimittäin raportoi, että heillä oli ollut ongelmia Windowsin versiopäivitysten kanssa. Mac-käyttäjistä vain kaksi prosenttia kertoi kohdanneensa ongelmia siirtyessään uuteen macOS-versioon.

Windows-käyttäjät tarvitsivat myös useammin tukea ja lisäohjelmia kuin Mac-käyttäjät.

Onneksi Windows-käyttäjille on tarjolla sekä hyviä neuvoja että ohjelmia, joilla tehostaa tietokoneen käyttöään. 

KotiMikron Etunurkassa on tarjolla esimerkiksi useita optimointiohjelmia. Siirry Etunurkan sisällysluetteloon ja listaa ohjelmia lajin mukaan laittamalla valintamerkin vasemman reunan valikkopaneelin Laji-osan Optimointi-kohtaan.


Ehkä sinua kiinnostaa...