Windowsin hakutoiminto

Windowsin hakutoiminnolla voi pian hakea kaikista kansioista.

LOPULTAKIN! Microsoft uudistaa Windows-haun

Ensi keväänä saadaan korjaus yhteen Windowsia vaivanneeseen heikkouteen, kun Microsoft uudistaa Windowsin hakutoiminnon. Jatkossa haku ulottuu kaikkiin tietokoneella oleviin kansioihin.

perjantai 2. marraskuuta 2018 teksti Mathias Alsted Lund Flinck


Windows 10:n hakutoimintoa on aika tavalla arvosteltu aina ensimmäisestä versiosta alkaen, koska se toimii välillä todella erikoisesti eikä aina löydä sitäkään, mitä se löysi edellisellä kerralla.

Toiminto antaa hakea asetuksia tai tiedostoja, mutta hakusanan pitää olla erittäin tarkka, jotta haulla saa oikeita tuloksia.

Haun heikkous on vaivannut järjestelmää siitä asti, kun Windows 10 julkaistiin 2015, mutta nyt asiaan saadaan lopulta korjaus.

Windows 10:n hakutoiminto paranee

Tällä hetkellä haku kohdistuu pääkansioihin, kuten Tiedosto, Kuvat ja Työpöytä.

C-aseman kansioihin haku ei ulotu, minkä takia hakutulokset voivat joskus olla niukat. 

Viimeisimmässä Windows 10 Insider -testiversiossa on hakutoiminto jo uudistunut täydellisesti.

> Lue lisää Windows 10 -asiaa täältä

Näin voit hakea seuraavassa Windows 10:ssä  

Uudistunut hakutoiminto tulee tällä tietoa Windowsiin huhtikuun 2019 suurpäivityksen myötä. 

Jatkossa hakutoiminnossa voi valita, kohdistuuko haku peruskansioihin ja työpöytään vai ulotetaanko haku kaikkialle kansiopuihin.

Edellytyksenä laajalle haulle on kaikkien tiedostojen indeksointi. Tähän kuluu noin 15 minuuttia, ellei tiedostomäärä ole aivan valtava.

Indeksoinnin jälkeen Windows 10:n hakua voi käyttää normaalisti ja tulokset myös tulevat nopeasti.

Samalla haku saa lisää toimintoja, kuten esimerkiksi mahdollisuuden avata entistä helpommin tiedoston sijainti tai kopioida tiedoston osoite.

Lue myös: Kaiva kätevät toiminnot kympin kätköistä

Ota Windows 10 hallitusti haltuun

KotiMikro seuraa Windows 10:n ensi kevään suurpäivityksen valmistumista ja raportoi lisää uusista ominaisuuksista sitä mukaa kuin niistä saadaan tietoa. 

Lisäksi KotiMikro esittelee ohjelmia, joiden avulla teet Windows 10:n käytöstä entistä tehokkaampaa. Tilaajana voit ladata ohjelmat ja niihin kuuluvat vaiheittaiset oppaat KotiMikron turvallisesta Etunurkka-palvelusta. 

> Nyt saat KotiMikron sekä Etunurkan laajan, yli 300 ohjelman kirjaston käyttöösi jo 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...