On hyvä idea lisätä useita käyttäjiä Windowsiin.
Koko perheelle:

Useamman käyttäjätilin lisääminen kotitietokoneelle tarjoaa paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Katso tästä, miten teet sen helposti Windowsissa.

© Shutterstock

Lisää muita käyttäjiä tietokoneellesi

Jos jaat kotitietokoneesi monen käyttäjän kesken, on erittäin järkevää luoda useampia käyttäjätilejä Windowsiin. Näet kaikki sen hyödyt täältä.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2022 teksti N. Ernst

Jotkut pitävät Windowsin tummasta teemasta, hillitystä taustasta ja siististä Työpöydästä.

LUE MYÖS: Uutiset ja kiinnostuksen kohteet Windows 10:ssä

Toiset taas pitävät vaaleasta teemasta, värikkäästä taustasta sekä kaoottisesta ja järjestelemättömästä Työpöydästä, jossa on kansioita, tiedostoja ja ohjelmia yhtenä suurena sekasotkuna. Olemme tässäkin erilaisia, ja hyvä niin.

Kun on kyse perheen tietokoneen yhteiskäytöstä, erilaiset mieltymykset voivat johtaa ärtymykseen ja turhautumiseen, kun useat henkilöt käyttävät vuorotellen samaa konetta ja yrittävät sopia keskenään siitä, miltä sen pitäisi näyttää ja miten sitä pitäisi käsitellä.

Jokainen saa haluamansa asetukset

Windows 10:ssä ja 11:ssä on onneksi mahdollista lisätä useita käyttäjiä samalle tietokoneelle. 

LUE MYÖS: Hyödynnä Windows 10:n aloitusvalikkoa tehokkaammin

Oman tilin avulla jokainen käyttäjä voi käyttää helposti omaa Työpöydän taustakuvaa, suosikkiohjelmia ja asetuksia. 

Se käy nopeasti, eikä sen tekeminen ole kovin vaikeaa. Uuden käyttäjätilin luominen tietokoneelle vie vain muutaman minuutin.

Vastauksia Windowsin käyttäjätilejä koskeviin kysymyksiin

Kuinka monta käyttäjätiliä voi lisätä?

Voit luoda niin monta käyttäjätiliä kuin haluat. Perheenjäsenkäyttäjien lisäämisen lisäksi voit lisätä myös itsellesi useampia käyttäjätilejä. 

Näin voit esimerkiksi jakaa työ- ja yksityiselämään liittyvät asiat kahdelle eri tilille tietokoneella.

Mitä tarkoittaa, että käyttäjällä on järjestelmänvalvojanoikeudet?

Järjestelmänvalvojan tililtä pääsee minne tahansa tietokoneella olevalle, myös tiedostoihin. Anna siksi järjestelmänvalvojan oikeudet vain henkilöille, jotka hallitsevat tietokoneita ja joihin luotat täysin.

Täytyykö jokaisella käyttäjällä olla Microsoft-tili?

Ei, Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä tietokoneen käyttäjän lisäämiseksi ei tarvitse luoda Microsoftin verkkotiliä. Voit siis esimerkiksi lisätä lapsia kotitietokoneesi käyttäjiksi.

Voiko ohjelmia jakaa käyttäjien kesken?

Käyttäjällä on yleensä käytössään vain ne ohjelmat, jotka on asennettu käyttäjän tilille. Kun järjestelmänvalvoja asentaa ohjelman, hän voi asentaa ohjelman kaikille käyttäjille tai vain itselleen.

Voinko valita omat asetukseni käyttäjätililleni?

Kyllä, asetukset, kuten resoluutio, kieli, aloitusvalikon kuvakkeet jne. voidaan määrittää tietokoneen muista käyttäjistä riippumatta, joten voit tehdä Windows-kokemuksestasi juuri sellaisen kuin haluat.

Opettele lisäämään käyttäjiä itse

KotiMikro-lehden uudessa numerossa 12/2022 näytämme, miten luot uuden käyttäjätilin Windowsiin ja saat käyttöösi kaikki sen mukanana tuomat hyödyt. 

Näytämme myös, miten annat käyttäjälle erityiset järjestelmänvalvojan oikeudet ja miten poistat käyttäjän. 

Lehden voi ostaa sieltä, mistä yleensä ostat lehtiä, mutta voit myös lukea artikkelin digitaalisesti Etunurkasta jo nyt. 

> Artikkeli löytyy Etunurkasta täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...