nemmere_komfi_182011

Tee koneesta helppo käyttää

Kenenkään ei tarvitse sietää lukukelvottomia fontteja, epäselvää ääntä tai kömpelöä näppäimistöä. Oman koneen voi räätälöidä juuri mieleisekseen.

maanantai 19. marraskuuta 2012

Lyhenne pc tulee sanoista personal computer – henkilökohtainen tietokone. Silti ei ole ollenkaan varmaa, että koneen asetukset sopisivat heti ensimmäistä kertaa käyttäessä itselle. Valmistaja asentaa kyllä Windowsin ja ehkä muitakin sovelluksia, mutta käyttäjän täytyy päättää itse, millaiseksi hän koneensa muokkaa.

Esimerkiksi tekstin koko näytöllä voi olla liian pieni, vaikkei näössä ole välttämättä erityisempää vikaa. Näytöistä tehdään koko ajan tarkempia, joten vaikkapa sähköpostin teksti saattaa näyttää epäselvältä varsinkin pienellä näytöllä. Ei kai enää nykyään tarvitse etsiä lukulaseja silmille, jotta voisi lukea uutisia verkosta?

Windows 7:ssä ja Vistassa luettavuus on jossain määrin unohdettu Aero-käyttöliittymän näyttävien visuaalisten tehosteiden korostamiseksi.

Eräs tarkistettava asia on äänentoisto. Koneen mukana myytävien muovisten pöytäkaiuttimien äänenlaatu jää usein vajavaiseksi, joten pienilläkin muutoksilla puheesta ja musiikista saa paljon paremmin selvää.

Ehkä sinua kiinnostaa...