ios10

Nyt iOS 10 on ladattavissa

Tähän asti suurin Applen mobiilijärjestelmän päivitys iOS 10 on nyt ladattavissa ohjelmistopäivityksenä.

keskiviikko 14. syyskuuta 2016 teksti M. Jacobsen

Apple iOS 10 on tuorein ja laajin käyttöjärjestelmäversio iPhonelle, iPadille ja iPodille. Päivitys sisältää parannuksia ja uusia toimintoja. Tässä on niistä muutamia:

Viestit: Viestit-sovelluksessa pn menty Facebookin Messengerin ja Snapchatin suuntaan. Uudistuneessa apissa voi käyttää tarroja, isoja emojeita, piirroksia, animoituja gif-kuvia ja entistä yksityiskohtaisempia linkkejä. Uusiin toimintoihin kuuluu myös viestin esikatselu sekä sanojen muuttaminen emojeiksi.

Sovellusten poisto: Nyt voi poistaa myös laitteen omia sovelluksia näytöltä. Kokonaan niitä ei kuitenkaan saa pois, mutta vapautuneen näyttötilan saa käyttöön.

Kuvat: Muun muassa Google Kuvilta tuttuja elementtejä ovat uudessa Kuvat-apissa kohteiden tunnistus ja automaattinen luokittelu tapahtumien, sijaintien ja henkilöiden mukaan.

Kartat: Applen Kartat-appi on tähän asti jäänyt Google Mapsin varjoon, mutta nyt tilanne on muuttumassa. uudistunut Kartat-appi on nopea ja se osaa muun muassa tarjota oikotietä. Appi ennakoi kohdettasi ja tarjoaa nopeimman reitin. Apin laajennuksilla voi muun muassa tehdä tilauksia ja varata kyydin.

Siri osaa enemmän: Siri, jonka lempeä ääni kuuluu, kun painat Koti-näppäintä, on iOS 10:ssä entistä avuliaampi. Sen lisäksi, että Siri ymmärtää enemmän, se myös toimii App Storen apeilla, kun se tähän asti on ollut yhteensopiva vain Applen omien appien ja toimintojen kanssa.

Pääset päivittämään valitsemalla laitteessasi Asetukset --> Yleiset --> Ohjelmiston päivitys

Ehkä sinua kiinnostaa...