iOS10

Apple iOS 10 tuo kiinnostavia uudistuksia

Applen uusi mobiilikäyttöjärjestelmä iOS 10 sisältää mielenkiintoisia uudistuksia.

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Applen vuotuinen WWDC-kehittäjätapaaminen (Worldwide Developers Conference) on parhaillaan käynnissä. Viime vuosien tavoin Apple esittelee joukon uutuuksia ja päivityksiä käyttöjärjestelmiinsä.

Tänä vuonna huomio kiinnittyy iPhone ja iPadin uuteen järjestelmään. Apple iOS 10 sisältää monia mielenkiintoisia uudistuksia.

Applen mobiilialusta ilme on päivitetty kauttaaltaan, mutta sovelluksista erityisesti Musiikki ja Kartat on disainattu kokokaan uusiksi, ja molemmissa tuo 3D Touch -ominaisuus lisää käytettävyyttä.

Kuvia kuin Googlella Myös Applen viestisovellus iMessage on kokenut totaalipäivityksen. Uudessa järjestelmässä sovelluksen kautta voi nyt jakaa muun muassa musiikkia, piirroksia ja kuvia.

Kuvat-sovelluksesta on tehty iOS 10 -järjestelmässä entistä helpompi käyttää. Kuvat-sovellus järjestää käyttäjän kuvat automaattisesti tapahtuman tai sijainnin mukaan – samalla tavalla kuin Google Kuvat.

Apple panostaa myös älykotiin. Uuden Apple Home -sovelluksen avulla voi hallita kaikkia kodin älylaitteita niiden valmistajasta riippumatta, kunhan laitteet tukevat Applen HomeKit-järjestelmää.

Yksi suurimpia uudistuksia on myös mahdollisuus poistaa Applen omia sovelluksia. Esiasennettuja sovelluksia ei aikaisemmin ole voinut poistaa Applen mobiililaitteesta.

Apple on lisäksi kehittänyt uuden tekniikan, jolla puhelinvastaajan ääniviestit kääntyvät tekstiksi. Ominaisuuden saatavuus voi kuitenkin vaihdella kielialueittain.

Apple iOS 10 tulee syksyllä maksutta saataville seuraaviin laitteisiin: iPhone 5 ja uudemmat iPad 4 ja uudemmat iPad mini 2 ja uudemmat iPod touch gen 6

Ehkä sinua kiinnostaa...