Quadrooter Scanner

Yli 900 miljoonaa Android-laitetta vaarassa

Tietoturvayhtiö Check Pointin löytämät neljä uutta Android-laitteiden QuadRooter-haavoittuvuutta tarjoavat hyökkääjille mahdollisuuden laitteiden hallintaan ja pääsyn arkaluontoisiin tietoihin.

maanantai 8. elokuuta 2016

Tietoturvayhtiö Check Point Software Technologies Ltd:n tutkijat julkistivat Def Con 24 -tapahtumassa Las Vegasissa neljä uutta haavoittuvuutta, jotka koskevat yli 900 miljoonaa Android-laitetta.

Check Pointin johtava mobiiliturvallisuuden tutkija Adam Donenfeld paljasti neljä haavoittuvuutta, jotka koskevat Qualcommin piirisarjaa käyttäviä Android-laitteita. Qualcomm on maailman suurin LTE-piirisarjojen valmistaja, joka vastaa 65 prosentista Android-laitteiden LTE-modeemeista.

Check Point antoi haavoittuvuuksille yhteiseksi nimeksi QuadRooter. Hyväksikäytettynä haavoittuvuus voi tarjota hyökkääjälle tilaisuuden koko laitteen hallintaan ja rajoittamattoman pääsyn arkaluontoiseen dataan. Hyökkääjä voi myös tallentaa laitteen näppäilyt, seurata GPS-dataa tai nauhoittaa ääntä ja videota.

Haavoittuvuus löydettiin Qualcommin piirisarjan ajureista. Hyökkääjä voi käyttää tietoturva-aukkoa hyväksi haittaohjelmalla, joka ei tarvitse käyttäjältä erikseen lupaa eri toimintojen suorittamiseksi. 900 miljoonan vaarassa olevan laitteen joukossa ovat myös nämä laitteet:

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge Sony Xperia Z Ultra Google Nexus 5X, 6 & 6P HTC One M9 & HTC 10 LG G4, G5 & V10 Motorola Moto X OnePlus One, 2 & 3 BlackBerry Priv Blackphone 1 & 2

Koska ohjelmistoajurit ovat valmiiksi asennettu laitteisiin, voi haavoittuvuuden korjata vain asentamalla laitevalmistajan päivityksen. Laitevalmistajat taas voivat tarjota korjaavan päivityksen vasta saatuaan Qualcommilta korjatun ajuripaketin.

Check Point on julkaissut QuadRooter Scanner -sovelluksen, joka on saatavilla Google Play -kaupasta. Sen avulla käyttäjät voivat kokeilla, onko oma laite mahdollisesti varassa. Linkki sovellukseen löytyy myös Check Pointin blogista.

Sovellus näyttää, jos laitteessa on QuadRooter-haavoittuvuus. Päivitykset tullevat nopeasti kaikkiin uhanalaisiin laitteisiin.

Ehkä sinua kiinnostaa...