Tarkista wlan-nopeus

Android-käyttäjät voivat pian tarkistaa julkisen verkon nopeuden ennen kuin muodostavat siihen yhteyden.

© Shutterstock

Tarkista wlan-verkon nopeus ennen kuin muodostat yhteyden

Uusimmassa Android-versiossa on toiminto, joka näyttää julkisen verkon nopeuden ilman että verkko pitää ensin avata.

perjantai 26. tammikuuta 2018 teksti M. Flinck

Kahviloiden, kauppakeskusten ja muiden julkisten tilojen avoimet langattomat verkot eivät aina ole nopeinta lajia. Yleensä sen huomaa vasta, kun on kirjautunut verkkoon ja yrittää turhaan ladata jotain nettisivua.

Jatkossa selviää vähemmällä turhautumisella, ainakin jos on Android-käyttäjä, sillä verkon nopeudesta saa osviittaa saman tien.

Viimeisin päivitys Android Oreo -käyttöjärjestelmään, Android 8.1, sisältää toiminnon, jolla käyttäjä näkee, onko lähistöllä oleva avoin verkko Erittäin nopea, Nopea, OK tai Hidas.

Nopeustieto näkyy samassa kohdassa, jossa ilmoitetaan verkon signaalin voimakkuus.

Toimii vain avoimissa wlan-verkoissa

Uusi toiminto toimii vain avointen wlan-verkkojen kanssa, ja nimenomaan sellaisten avointen verkkojen, joissa yhteyden muodostamiseen ei tarvita salasanaa.

Suljettua – siis salasanalla suojattua – verkkoa toiminto ei pysty testaamaan, eikä myöskään avointa verkkoa, johon pitää mennä erillisen kirjautumissivun kautta, koska ilman pääsyä signaaliin sitä ei voi testata.

Toiminnosta voi kuitenkin olla hyötyä esimerkiksi junissa, huoltoasemilla tai muissa paikoissa, joissa verkkoon voi kirjautua kuka tahansa.

Google aloitti Android 8.1 Oreo -päivityksen jakelun vaiheittain jo joulukuussa omiin puhelinmalleihinsa, kuten Nexus- ja Pixel-puhelimiin. Muihin sitä saadaan vielä tovi odotella.

KotiMikro suosittelee: Pidä varavirtalähde mukanasi

Varavirtalähde taskussa varmistat, että tehosyöpöllekin luurille riittää virtaa.

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen vain 21,90 eurolla.

Mukana kuljetettava varavirtalähde varmistaa, että puhelinta tai taulutietokonetta voi ladata myös liikkeellä ollessa, pistorasioiden ulottumattomissa.

Kun muistaa ennen kotoa lähtöä ladata varavirtalähteen täyteen ja sujauttaa sen kassiin tai taskuun, niin jo pienenkin kapasiteetin varavirtalähde saattaa pelastaa päivän.

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen vain 21,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...