Androidin tietoturvapäivitykset

Moni Android-puhelin väittää perättömiä tietoturvapäivityksistä

Tietoturvayhtiön mukaan Android-puhelimessa ei välttämättä ole päivityksiä, joita siinä väitetään olevan. Tarkista oma puhelimesi.

maanantai 16. huhtikuuta 2018 teksti P. Jensen


Android-puhelimia on jo kauan arvosteltu siitä, että päivitysten tulo kestää kauan. Nyt on käynyt ilmi, että kyseessä on vakavampi ongelma kuin päivitysten hitaus. 

Usea Android-puhelinvalmistaja ei ilmeisesti puhu totta väittäessään, että heidän laitteensa on ajan tasalla.

Saksalaisen Security Research Labs -tietoturvayhtiön (SRL) tutkijoiden mukaan moni valmistaja tiedottaa tietoturvapäivitysten asentumisesta, vaikka näin ei ole kuitenkaan tapahtunut. Asiasta kertoi Wired-lehdelle SRL:n päätutkija Karsten Nohl.

Tutkijoiden mukaan päivityksiä jättävät tekemättä varsinkin pienemmät valmistajat.

Käyttäjän voi olla hankala selvittää, onko omassa laitteessa viimeisimmät päivitykset, joten Security Research Labs julkaisi sovelluksen, jonka avulla voi tarkistaa, onko oma laite ajan tasalla.  

Sovelluksen voi ladata täältä, tai suoraan puhelimella hakemalla SnoopSnitch-sovellus Google Play Kaupasta.

Android-puhelin edelleen turvallinen käyttää

Sekä Googlen että Security Research Labsin tutkijoiden mukaan Android on edelleen turvallinen järjestelmä, vaikka joitain tietoturvapäivityksiä olisi jäänyt väliin.

Hakkerit eivät käytä hyökkäyksissä vain yhtä haavoittuvuutta, joten yksittäisiä päivityksiä ja korjauksia voi puuttua puhelimesta ilman, että siitä muodostuu tietoturvariski.

On epätodennäköistä, että hyökkääjän onnistuisi löytää ja iskeä nimenomaisen laitteen paikkaamattomien aukkojen kautta.

> Lue lisää Android-puhelimista

KotiMikro suosittelee:
Kattavalla tietoturvapaketilla
vältät haittaohjelmahyökkäykset

KotiMikron kokoamalla kattavalla tietoturvaohjelmien paketilla suojaat tietokoneesi haittaohjelmakampanjoilta ja muilta hyökkäyksiltä.

Ohjelmat ovat toimituksen valitsemia sekä tarkastamia, ja niiden avulla pidät tietokoneesi tietoturvan ajan tasalla ja valmiina torjumaan kaikenlaiset hyökkäykset.

Nyt voit kokeilla KotiMikroa ja Etunurkkaa sekä tilaukseen liittyviä muita etuja vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...