Huawei Android Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 ja Huawei Mate 30 Pro tulevat ensin myyntiin Kiinassa syyskuun lopulta alkaen.

© Huawei

Huawei Mate 30: Houkuttaako Huawein uusi huippupuhelin?

Upea näyttö. Hienot kamerat. Mutta myös iso kysymysmerkki. Uusi Huawei-puhelin herättää suurta huomiota jo ennen kuin se on saatavilla.

tiistai 24. syyskuuta 2019 teksti S. Nielsen


Ominaisuuksiensa puolesta Huawein uusi Mate 30 -puhelinmallisto edustaa alan viimeisintä huipputekniikkaa.

Huawei Mate 30 Pro-mallissa on 6,5-tuumainen näyttö, joka kaartuu 88 asteen kulmassa syvemmälle kuin kilpailijoissa.

Pro-mallissa on takana neloiskamera, joka sisältää 40 megapikselin elokuvakameran, 40 megapikselin SuperSensing-kameran, 8 megapikselin telezoomin ja 3d-syvyyskameran. 

Laitteessa on 4500 milliampeeritunnin akku. 

Perusmalli, Huawei Mate 30, on varustettu kolmoiskameralla, joka sisältää 40 megapikselin SuperSensing-kameran, 16 megapikselin ultralaajakulmakameran ja 8 megapikselin telezoomin. Näyttö on suora 6,62-tuumainen. 

Perusmallissakin on peräti 4200 milliampeeritunnin akku.

> Huawein puhelimet ovat menestyneet hyvin KotiMikron testeissä. Esimerkiksi Mate 30 -puhelimen edeltäjä, Huawei Mate 20 Pro, sai erinomaisen arvosanan Testinurkassa. Lue arvio täällä.

Ilman Play-kauppaa, Youtubea ja Mapsia

On kiistatonta, että Huawei Mate 30 on tekniikaltaan huippuluokkaa.

Yksi iso ongelma siinä kuitenkin on. 

Mate 30 on Huawein ensimmäinen puhelinmalli, joka on ilman Googlen Androidia, koska Huawei ei voi USA:n määräämien pakotteiden takia käydä vapaasti kauppaa amerikkalaisyhtiöiden kanssa. 

Mate 30 -puhelimet on varustettu Androidilla, jonka kehityksestä on vastannut joku muu kuin Google. Käyttöliittymänä on Androidin päälle rakennettu EMUI 10. 

Koska puhelimessa ei ole Googlen Androidia, laitteessa ei siksi ole Googlen sovelluksia, kuten Gmailia, Mapsia tai YouTubea, eikä myöskään Googlen Play-sovelluskauppaa.

Huawei on esitellyt oman App Gallery -sovelluskauppansa, joka tosin vielä odottaa sovelluksia. Toistaiseksi tarjolla on kolme sovellusta, Amazon, Fortnite ja TikTok-videosovellus. 

Tuleeko ilman Google Play -kauppaa toimeen?

Todennäköisesti moni suosittu sovellus nähdään Huawein kaupassa, jos sovelluskehittäjät vain tekevät sovelluksistaan App Galleryyn oman version. Aikaa on vielä, sillä puhelimen myynti alkaa ensin Kiinassa, missä Mate 30 on ostajien saatavilla 28. syyskuuta.

Huawei Mate 30 -sarjan saatavuus Suomessa vahvistetaan myöhemmin, mutta verkossa tiedetään, että globaali myynti käynnistyisi lokakuun aikana.

On mielenkiintoista seurata, kuinka Huawein uutuus otetaan vastaan, sillä Googlen sovellusten puute voi olla merkittävä valintaan vaikuttava tekijä.

> Aikaisemmin kerroimme, mitä käyttäjälle merkitsee, että Huawei on ilman Googlen palveluita.

Huawei Mate 30 -sarjan suositushinnat on jo julkaistu. Huawei Mate 30 maksaa 799 euroa. Laitteessa on 8 gigatavun muisti ja 128 gigatavun tallennustila.

Huawei Mate 30 Prosta on sekä 5g- että 4g-versio. Muistia on 8 gigatavua ja tallennustilaa 256 gigatavua. 5g-versio maksaa 1199 euroa, 4g-mallin hinta on 1099 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...