Intel-suoritin

Intelin uusille suorittimille luvataan edeltäjiin verrattuna jopa 40 prosenttia parempaa suorituskykyä sekä jopa 10 tunnin akkukesto.

© Intel

Intelin uuden sukupolven suorittimet tuovat lisää virtaa ja vauhtia

AMD:n ja Intelin välinen kamppailu nopeimmasta suorittimesta jatkuu. Intelin uuden sukupolven suorittimet lupaavat entistä enemmän tehoja ja parempaa akkukestoa.

maanantai 2. lokakuuta 2017 teksti M. Flinck

Intel on ollut suoritinkukkulan kruunaamaton kuningas pitkään, mutta viimeisen vuoden aikana toinen suoritinjätti, AMDn on heittänyt kovan haasteen edullisilla mutta suorituskykyisillä Ryzen-suorittimillaan.

Nyt Intel vuorostaan vastaa haasteeseen 8. sukupolven suoritinperheellä, joka kulkee nimellä Coffee Lake.

Uusi sukupolvi on i5- ja i7-sarjassa kuusiytiminen ja i3-mallissakin neliytiminen. Se tarjoaa Intelin mukaan edeltäjän verrattuna 40 prosenttia enemmän vääntöä.

Intel kasvattaa akkukestoa

Coffee Lake -suoritinperhe on enemmän omiaan esimerkiksi kannettaviin tietokoneisiin kuin Intelin edellinen mallisto, Kaby Lake. Vauhdin lisäksi uudet suorittimet kuluttavat aikaisempaa vähemmän virtaa.

Intelin mukaan yhdellä latauksella pärjää jopa 10 tuntia - vaikka videoita toistettaisiin 4K-tarkkuudella.

Kannettavissa käytettävistä suorittimista julkistettiin kesällä päivitetyt Kaby Lake -mallit i5-8250U, i5-8350U, i7-8550U j i7-8650U, jotka eivät vielä ole Coffee Lake -mallistoa.

Näitä versioita on muun muassa Dellin XPS 13 -kannettavassa ja Acerin Nitro 5 Spin -mallissa.

Syyskuun lopulla Intel julkisti vihdoin kuusi Coffee Lake -suoritinta, joiden toimitukset alkavat lokakuun alussa.

Tekniikkauutuudet KotiMikrossa

Tuoreessa KotiMikon numerossa 15/2017 esitellään viisi muuta tekniikkauutuutta, joita kannattaa pitää silmällä.

Tilaa KotiMikro, niin voit lukea lehteä myös tietokoneella ja mobiililaitteella Wype-palvelussa. Saat luettavaksi 10 viimeisintä numeroa.

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 57,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...