IFA-messut
IFA 2018

Berliinin IFA-messut ovat suuri viihde-elektroniikan tapahtuma, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa.

© IFA

IFA-uutuuksia: Television uusi sukupolvi, lisää älyä kotiin ja ääniohjattavia kaiuttimia

Tänään 5. syyskuuta päättyneillä IFA-viihde-elektroniikkamessuilla esiteltiin useita mielenkiintoisia uutuustuotteita. Esittelemme messujen parhaita paloja.

keskiviikko 5. syyskuuta 2018 teksti Morten Skeldal Østergaardd


Viihde-elektroniikkaan ja kodinkoneisiin keskittyvä IFA on jättitapahtuma, jossa valmistajat esittelevät uutuustuotteitaan.

Tämänvuotiset IFA-messut, jotka päättyivät 5. syyskuuta, tarjosivat taas paljon mielenkiintoisia uusia laitteita ja päivitettyjä malleja. 

Poimimme messujen parhaista paloista kolme kaikkein kiinnostavinta uutuutta.

LG: Jättikokoinen 8K OLED -televisio

4K-tarkkuuksinen televisio alkaa olla eilistä tai ainakin viimevuotista tavaraa, sillä nyt voi alkaa totuttelemaan 8K-tarkkuuteen.

LG esitteli IFAssa maailman ensimmäisen 8K OLED -television. 88-tuumaisen 8K LG OLED -television tarkkuus on 7680 x 4320 pikseliä, eli laitteessa on 33 miljoonaa itsevalaisevaa pikseliä. 

Pikseleitä on siis 16 kertaa enemmän kuin täysteräväpiirtotelevisiossa. 

OLED-televisioiden toimitusten odotetaan kaksinkertaistuvan vuoden 2018 aikana ja tavoittavan yhdeksän miljoonan laitteen rajan vuoteen 2022 mennessä. 

Vaikka 8K-televisioiden markkina on vasta muotoutumassa, sen odotetaan kasvavan yli viiteen miljoonaan laitteeseen vuoteen 2022 mennessä, ja LG:n tavoitteena on johtaa markkinaa 8K OLED -huipputelevisioillaan.

LG:ltä maailman ensimmäinen 8K OLED TV
Maailman ensimmäinen 8K OLED TV

Maailman ensimmäisessä 8K OLED -televisiossa on kokoa ja näköä. Hintalappukin on luultavasti sen mukainen.

© LG Electronics

Älykäs kaiutin Huaweilta

Huawein IFA-julkistusten yksi mielenkiintoisimmista laitteista on tekoälykaiuttimen ja 4g-reitittimen yhdistävä Huawei AI Cube.

Kaiuttimen reitittimen käyttöönoton luvataan olevan helppoa – sim-datakortti vain sisään, niin kaiutin toimii 300 langattomalla megabitin yhteydellä sekä kahdella kaistalla, 2,4 ja 5 gigahertsin taajuudella.

Huawei AI Cubessa on yhdysrakenteisena Amazonin Alexa-digiassistentti, joka tottelee puhetta. Kaiuttimen avulla voi myös komentaa muita kodin älylaitteita.

AI Cubessa on äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet, mutta kaiutinta voi myös pyytää ääneen nostamaan tai vähentämään äänenvoimakkuutta.

Huawei AI Cube toimii ääniohjauksella
Huawei AI Cube

Huawein älykäs kaiutin tottelee puhetta.

© Huawei

Lenovo satsaa älykotimaailmaan

Lenovo esitteli Berliinin Tech Life -tapahtumassa liudan uusia kannettavia sekä AR- ja älykotilaitteita. 

Lenovo pyrkii älylaitteillaan tuomaan kuluttajille huipputeknologiaa, jonka käyttö on yhä helpompaa ja tehokkaampaa.

Lenovo Smart Home Essentials on Lenovon avaus älykotimaailmaan. Verkkoon kytkettyjen laitteiden tuoteperheeseen kuuluu laitehallinnan keskittävä Lenovo Link -sovellus sekä Lenovo Smart Plug -älypistoke, Lenovo Smart Camera -valvontakamera ja lisäksi valaistuksen säätöön tarkoitettu Lenovo Smart Bulb -älylamppu.

Pistorasiaan kytkettävään Lenovo Smart Plug -pistokkeeseen liitettyjä laitteita voi hallita puhelimella. Vastaavasti Smart Bulb -älylampun voi ruuvata tavallisen lampun tilalle, jolloin valaistusta voi säätää puhelimen sovelluksella.

Lenovo Smart Camera -valvontakamerassa on infrapuna-yönäkö, sekä kaiutin ja mikrofoni, joiden avulla voi olla etäyhteydessä kameran lähellä oleviin henkilöihin.

Uutuuksien saatavuus ja hinnat Suomessa tarkentuvat myöhemmin.

Lenovo Smart Camera, Smart Bulb ja Smart Plug.
Lenovo Smart Camera, Smart Bulb ja Smart Plug.

Lenovo esitteli Berliinissä uudet älykotilaitteensa, Lenovo Smart Camera -valvontakameran, Smart Bulb -älylampun ja Smart Plug -älypistokkeen.

© Lenovo

Suojaa kotiasi valvontakameralla

Haluatko pitää kotiasi silmällä silloinkin, kun et ole paikalla? KotiMikrolla on nyt sinulle edullinen tarjous, johon sisältyy helppokäyttöinen ip-kamera. 

Kamerassa on sisäänrakennettu liiketunnistin, joka rekisteröi linssin edessä liikkuvat kohteet. Voit myös asettaa kameran lähettämään sinulle kuvia, jos liikettä havaitaan.

Valvontakameraa on helppo käyttää, sillä kaikkia toimintoja voi ohjata puhelimeen asennettavalla sovelluksella.

Saat kameran ja neljä numeroa KotiMikroa sekä pääsyn Etunurkkaan, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa. 

Alla olevalta videolta näet, kuinka helppoa kameran käyttöönotto on.

Saat koko paketin yhteishintaan vain 26,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä. 

Ehkä sinua kiinnostaa...