Google Maps puhelimessa

Google Maps kertoo pian, kun pitää jäädä bussista.

© Shutterstock

Google Mapsiin tulee pysäkkimuistuttaja

Googlen navigointipalveluun tulee toiminto, joka paikantaa käyttäjän julkisessa liikennevälineessä ja muistuttaa oikeasta pysäkistä.

maanantai 11. joulukuuta 2017 teksti P. Jensen

 

Pian Google Mapsin avulla voi kulkea oudossakin paikassa julkisella liikennevälineellä ja jäädä oikealla pysäkillä – tai ottaa tutulla reitillä nokkaunet missaamatta omaa pysäkkiä.

Google nimittäin testaa parhaillaan toimintoa, jolla voi luoda hälytyksiä haluamiinsa etappeihin.

Kun määränpää on annettu Google Mapsille, navigointi käynnistetään kuten jalan tai henkilöautolla liikuttaessa.

Reitille voi luoda hälytyksiä, jotka ilmestyvät puhelimen lukitusnäytölle. Google Maps -sovelluksen ei siis tarvitse olla esillä, kunhan navigointi vain on käynnissä.

Kesällä Google Mapsin parkkipaikkatilanteesta kertova toiminto laajeni moneen Euroopan suurkaupunkiin.

Tarpeellinen toiminto Google Maps -sovellukseen

Tähän asti paikannuksen käyttö ja reittiopastus julkisilla välineillä liikuttaessa ei ole ollut mahdollista Google Mapsilla, jossa paikannus on toiminut vain liikuttaessa jalan, polkupyörällä tai autolla.

Uusi toiminto on tarpeellinen, kun kulkee oudossa paikassa tai keskittyy johonkin muuhun kuin matkan edistymiseen.

Eksymistä ei nytkään tarvitse pelätä, sillä Googlen karttasovelluksella on jo jonkun aikaa voinut jakaa oman sijaintinsa muille käyttäjille. Toiminto näyttää myös matkan etenemisen kohti määränpäätä.

Google ei ole kertonut uudesta toiminnosta vielä virallisesti, mutta Techcrunch-sivuston mukaan toiminto on tulossa pian – luonnollisesti ensin Androidille.

Lue myös nämä 3 vinkkiä Google Maps -sovellukselle, joilla saat monipuolisesta sovelluksesta enemmän irti.

Varavirtalähde taskussa varmistat, että puhelimessa riittää virtaa pitkäänkin linja-autoiluun. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 76,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...