Mitä antaa lahjaksi tietokoneilijalle, jolla on jo tarvittavat varusteet?
Tätä pähkäilyä helpottaaksemme esittelemme kolme lahjaideaa, jotka sopivat kaikenikäisille nykytekniikasta kiinnostuneille.
Kolme ehdokasta ovat käyneet KotiMikron testipenkissä vuoden 2020 aikana, ja kunkin ominaisuudet ovat tehneet vaikutuksen testaajiin.
Ilahduttavaa näissä kolmessa on myös se, että niiden hinta on laskenut testihetken hinnasta.
1. Nappikuulokkeet latauskotelolla

Kuulokkeisiin on selvästi haettu inspiraatiota Applen Airpodseista.
© JBLJBL:n nappikuulokkeet testattiin toukokuussa, ja arvostelija totesi niiden olevan laadukkaat kuulokkeet, jotka pysyvät korvissa erinomaisen muotoilunsa ansiosta.
Bluetooth-yhteys vapauttaa musiikkia kuuntelevan ärsyttävistä johdoista.
JBL Tune 220TWS -kuulokkeiden mukana saa myös kätevän säilytyskotelon. Kotelo lataa pienen akkunsa voimalla nappikuulokkeet, kun niitä ei käytetä.
Arvostelija ei keksinyt tuotteesta muuta moitittavaa kuin sen, että säilytyskotelon akkua pitää ladata vanhanaikaisella micro-usb-johdolla uudemman usb-c-standardin sijaan.
Kuulokkeiden lähtöhinnasta 99 eurosta on tippunut noin 40 prosenttia, sillä kuulokkeet saa nyt halvimmillaan 59 eurolla.
2. Halpa ja kätevä minihiiri

Pienellä painikkeella saa säädettyä Targus-hiiren herkkyyttä.
© TargusTargusin pieni langaton hiiri maksoi testihetkellä toukokuussa 29 euroa, ja hinta on laskenut sen jälkeen vielä huomattavasti.
Nyt hyvin toimivan Targus Blue Trace Wireless Mouse AMW50EU -hiiren löytää alle 20 eurolla.
Hiiressä on tuttuun tapaan kaksi painiketta, vieritysrulla ja ylimääräinen painike herkkyyden säätämiseen.
Symmetrinen muoto takaa sen, että hiirtä voivat käyttää sekä oikea- että vasenkätiset, ja laite on kooltaan niin pieni, että sen saa sujautettua mainiosti kannettavan tietokoneen laukkuun tai jopa läppärin suojapussiin.
3. Datasähkösovittimilla varustettu mesh-lähiverkkojärjestelmä

Kolmen mesh-yksikön Q2 Pro kykenee tiedonsiirtoon myös kodin sähköverkossa.
© HuaweiHuawein mesh-verkkojärjestelmään kuuluu kolme reititinlaitetta tavanomaisen yksittäisen reitittimen sijaan.
Mesh-järjestelmällä langattoman verkon saa ulottumaan suurenkin kodin joka nurkkaan, eikä kuolleita kulmia tai yhteyden katkeilua pitäisi esiintyä.
Arvostelijamme kokeili Huawein Q2-verkkoa aiemmin tänä vuonna. Verkon nopeudeksi saatiin yli 100 Mbit/s joka puolella, jopa niissä nurkissa, joissa perinteinen verkko oli ongelmissa – keskimäärin nopeus oli 200 Mbit/s.
Kiitosta keräsi myös datasähkösovitin, jolla sähköjohtoja voi käyttää datan siirtoon. Siten yhteyden saa vaikka varastovajaan tai pihan valvontakameroihin.
Huawein mesh-järjestelmän hinta on laskenut testihetken 299 eurosta 17 prosenttia, sillä setin löytää nyt 249 eurolla.
12 muuta hyvää tuotetta
KotiMikron numerossa 18/2020, joka on juuri ilmestynyt, esitellään yllä olevat kolme mukaan luettuna kaikkiaan 15 laitetta, jotka ovat vuoden aikana käyneet lehden testipenkissä.
Juttuun valittiin laitteita, joiden ominaisuudet tekivät vaikutuksen testaajiin ja joiden hintakäyrä on ollut lompakon kannalta suotuisa.
Tarkista päivän hinta
Tietotekniikkatuotteiden hinnat elävät jatkuvasti, ja tuotteen hinta saattaa julkaisun jälkeen laskea nopeastikin tuotelajista riippuen.
Testinurkka-palvelussa ilmoitetut hinnat on tarkistettu testihetkellä. Päivän hinta kannattaa kuitenkin tarkistaa, sillä se voi olla hyvinkin kuluttajaystävällinen.
Helpoiten hintojen tarkistaminen ja vertailu onnistuu hintavertailusivustoilla. Testinurkassa on arvion yhteydessä aina linkki tuotteen sivuun hintavertailupalvelussa, jos tuote vain sellaisesta löytyy.