DR900_3

Asukselta 9-tuumainen lukulaite

Asukselta on keväällä tulossa sekä sähköinen muistikirja Asus Eee Note Ea800 että yhdeksäntuumaisella näytöllä varustettu e-kirjan lukulaite Eee Reader DR900. Eee Note mahdollistaa muistiinpanojen tekemisen, e-kirjojen lukemisen sekä äänitallenteiden tekemisen yhdellä laitteella. Yhdeksän tuuman näytöllä varustettu Eee Reader tarjoaa kuuden tuuman lukulaitteisiin verrattuna yli kaksinkertaisen lukupinta-alan.

tiistai 25. tammikuuta 2011

Asus Eee Reader on maailman ensimmäinen 9-tuumaisella kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu e-kirjan lukulaite. Laite tarjoaa 2,25-kertaisen lukupinta-alan markkinoilla oleviin 6-tuumaisiin lukulaitteisiin verrattuna. Tavanomaisen paperin ominaisuuksia mukailevan näytön luvataan säilyttävän kontrastin ja mahdollistavan lukemisen niin tehokkaassa kohdevalaistuksessa kuin auringonpaisteessakin.

Koska laite käyttää virtaa ainoastaan näytöllä olevan kuvan vaihtamiseen, on laitteen ilmoitettu akkukesto huippuluokkaa; yhdellä latauksella on mahdollista käyttää lukulaitetta useita tunteja, kun taas valmiustilassa laite kestää lähes kaksi viikkoa.

Eee Reader on erittäin ohut, vain seitsemän millimetriä, ja painaa ainoastaan 440 grammaa. Laitteessa on kiinteä wlan-verkkoyhteys sekä valinnainen 3g-yhteys. Asus Eee Note on puolestaan työkalu erityisesti niille käyttäjille, jotka mieluummin kirjoittavat käsin kuin koneella. Laitteen kahdeksan tuuman näytön luvataan pitävän kuvan selkeänä myös kirkkaassa päivänvalossa ja pienen kokonsa puolesta laite kulkee kätevästi mukana. Sähköinen muistikirja on ohuempi kuin kynä ja painaa vain 520 grammaa.

Kapasiteettia Eee Notessa on jopa 10 000 e-kirjaa tai 20 000 käsinkirjoitettua muistiinpanoa varten. Laite tukee eri e-kirja- sekä tekstidokumenttimuotoja ja sen tallennuskapasiteetti on laajennettavissa erillisellä sd-muistikortilla neljästä gigatavusta jopa 20 gigatavuun.

Muistiinpanojen lisäksi Eee Notessa on 2 megapikselin kamera sekä ääninauhuri. Mp3-tiedostotuen avulla sillä voi kuunnella musiikkia sekä muun muassa äänikirjoja. Yhdysrakenteinen wlan mahdollistaa pääsyn lukuisiin verkkopalveluihin, kuten Wikipediaan sekä e-kirjakauppoihin. Muistikirjan saa kytkettyä tietokoneeseen micro-usb:n avulla, jolloin sitä voi käyttää kuin piirtolevyä.

Ehkä sinua kiinnostaa...