spectacles

Videota tallentavat aurinkolasit

Snapchat on julkaissut Spectacles-lasit, joilla voi tallentaa videokuvaa.

torstai 17. marraskuuta 2016

Käyttäjä voi Snapchatin Spectacles-aurinkolasien avulla tallentaa videoleikkeen puhelimeen. Lasit ovat saatavana vain Yhdysvalloissa.

Ei vakoilukamera Snapchatin eli nykyisin vain Snapin kameralasien käyttö on yksinkertaista: Lasit päähän ja painetaan sangassa olevaa painiketta, niin tallennus alkaa ja kymmenen sekunnin videoleike tallentuu bluetooth-yhteyden kautta älypuhelimessa olevaan Snapchat-sovellukseen.

Mistään vakoilukamerasta ei Snapin kameralaseissa ole kyse, sillä kamerassa pyörii led-valo merkkinä kuvaamisesta.

Katso Spectacles-lasien esittelyvideo Laseissa oleva kamera tallentaa 115 asteen laajakulmavideota pyöreässä muodossa, jolloin niitä katsella koko ruudun kokoisina älypuhelimen näytöltä, oli puhelin sitten vaaka- tai pystyasennossa.

Myydään automaateissa Spectacles-lasit maksavat noin 130 dollaria eli noin 121 euroa, ja laseja myydään ainoastaan Snapbot-nimisissä automaateissa Yhdysvalloissa. Automaattien paikka vaihtelee, ja kukin Snapbot on paikallaan 24 tuntia. Ensimmäinen Snapbot tullee sijoittumaan Venice Beachille. Snapin kartalta voi katsoa, mistä myyntibotti löytyy.

150 miljoonaa käyttäjää Snapchat on pikaviestipalvelu, jolla on Bloombergin uutistoimiston mukaan 150 miljoonaa päivittäistä käyttäjää, etupäässä nuoria.

Snapchatin viestit näkyvät vain muutaman sekunnin ja korkeintaan 10 sekuntia. Tarinoina (My Story) julkaistuja snäppejä voi seurata 24 tuntia.

> Lue lisää kuva-asiaa

Ehkä sinua kiinnostaa...