Video_komfi_032013

Leikkaa ja liimaa videoita kuin ammattipajassa

Kuninkaan puhe, Moulin Rouge ja moni muu viime vuosien kansainvälisiä menestyselokuvia on leikattu Lightworks-ohjelmalla. Ota haltuusi ohjelman maksuton perusversio KotiMikron artikkelin vaiheittain etenevillä ohjeilla.

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Lightworks on selkeästi pidemmälle ehtineen harrastajan työkalu, eikä sitä voikaan suositella ensimmäisen kotivideon muokkaamiseen. Aiemmin pieniä videoelokuvia kuvanneet ja esimerkiksi Windowsin elokuvatyökaluun tai muihin KotiMikro-lehdessä esiteltyihin ohjelmiin perehtyneet saattavat kuitenkin jo kaivata tehokkaampaa työkalua videoilleen.

Kaikkia toimintoja ei tässä artikkelissa ole mahdollista käydä läpi, mutta perustoimintojen esittelyllä pääsee hyvään alkuun, josta voi sitten jatkaa omin päin oppien.

Lightworksin tekijät halusivat tehdä ohjelmastaan myös maksuttoman version ja sallia lisäksi sen kehittämisen edelleen. Valmistaja kerää tulonsa käyttäjätuesta sekä tekemällä kattavampia huippuammattilaisten versioita. Valmistaja myy myös elokuvien editointiin räätälöityjä hallintalaitteita, näppäimistöjä ja näytönohjaimia.

Ilmaisella perusversiolla houkutellaan sekä harrastajia että alan ammattilaisia tutustumaan ohjelmaan ja annetaan mahdollisuus kokeilla elokuvien editointia aidolla ammattilaisten työkalulla.

Ehkä sinua kiinnostaa...