Scoopshot_iPhone.jpg

Silminnäkijästä uutiskuvaaja

Älypuhelimiin ilmaiseksi ladattava, suomalaisvoimin kehitetty Scoopshot-sovellus tarjoaa kenelle tahansa helpon tavan ansaita rahaa tapahtumapaikalla ottamillaan uutiskuvilla. Samalla Scoopshot uudistaa toimitusten uutiskuvien hankinnan, sillä toimittajat voivat seurata uutiskuvien virtaa ja ostaa haluamansa kuvan käyttöoikeuden heti.

maanantai 21. helmikuuta 2011

Älypuhelimien käyttäjät voivat nyt ansaita nopeasti ja helposti rahaa ottamalla kuvia siellä missä tapahtuu. Kuvat otetaan ja lähetetään palveluun uuden Scoopshot-sovelluksen avulla. Samalla käyttäjä määrittelee kuvan hinnan ja liittää mukaan lyhyen selostuksen kuvan sisällöstä.

Kuvan mukana kulkee automaattisesti myös tieto sen ottopaikasta. Toimittaja valitsee sisällöltään ja hinnaltaan sopivat kuvat ja saa ne heti käyttöönsä. Lisäksi sovelluksen avulla toimittaja voi reaaliajassa pyytää uutisen tapahtumapaikalla olevia Scoopshotin käyttäjiä ottamaan tilanteesta kuvia. Kuvat ovat ostettavissa 48 tunnin ajan ja kaupan syntyessä siirtyy raha suoraan kuvaajan tilille.

Paikan päällä otetut autenttiset kuvat ovat tärkeä osa uutisointia. Scoopshot nopeuttaa ja helpottaa uutistoimittajien työtä, sillä palvelun kautta voi etsiä kuvia sekä hakusanojen että maantieteellisen alueen perusteella. Uutisella on aina silminnäkijöitä – nyt he voivat myydä ottamansa kuvat medialle helposti”, Scoopshotin toimitusjohtaja Petri Rahja kertoo.

Scoopshot on P2S Media Group Oy:n kehittämä mobiilikuvapalvelu, joka on nyt saatavilla Iphone-älypuhelimiin. Androidille ja Nokian älypuhelimille Scoopshot julkaistaan myöhemmin keväällä. Suomessa palvelua käyttävät jo mm. MTV3, Turun Sanomat, Uusi Suomi sekä suuri joukko paikallislehtiä, kuten Helsingin Uutiset, Länsiväylä, Vantaan Sanomat, Lappeenrannan Uutiset, Imatralainen, Turkulainen, Tamperelainen ja Seinäjoen Sanomat.

Scoopshot tähtää nopealla aikataululla kansainvälisille markkinoille, sillä vastaavia palveluita ei maailmalla vielä ole.

Ehkä sinua kiinnostaa...