Uusi lehti: Digiturvaa kotiin ja hyvästit Windows 7:lle

Kaikki langattomaan kotiverkkoon yhdistetyt laitteet voivat olla alttiina hakkereiden hyökkäyksille. Näytämme, kuinka tarkistat verkkosi turvallisuuden. Saat myös tietää, kuinka elämä jatkuu Windows 7:n jälkeen – ja paljon muuta.

torstai 16. tammikuuta 2020


Perheen tietokone ei ole ainoa laite, joka on verkosta tulevien hyökkäysten kohteena.

Kaikki laitteet, jotka ovat yhteydessä langattomaan lähiverkkoon, ovat potentiaalisia kohteita hakkereille. Nyt voit kuitenkin tarkistaa langattoman verkkosi turvallisuuden uusimman KotiMikron avulla.

Kotiverkon turvallisuutta käsittelevässä laajassa artikkelissa näytetään, kuinka tarkistat kaikki laitteet, niin tietokoneet, puhelimet, reitittimet, tulostimet, äly-tv:t, älykkäät termostaatit kuin älylamputkin. Toisin sanoen kaikki langatonta yhteyttä käyttävät kodin laitteet, joissa saattaa olla hakkerin mentävä reikä.

> Lue artikkeli Etunurkassa (vaatii kirjautumisen)

Hyvästi Windows 7 – entä sitten?

Kymmenvuotiaaksi ehtinyt Windows 7 on todennäköisesti kaikkien aikojen suosituin käyttöjärjestelmä.

Järjestelmä on löytänyt tiensä miljooniin ja taas miljooniin tietokoneisiin kaikkialla maailmassa.

Nyt Microsoft on kuitenkin lopettanut Windows 7:n tuen. Siihen ei enää saa tietoturva- eikä muitakaan päivityksiä. Siksi järjestelmä ei myöskään ole enää turvallinen käyttää.

Entä mitä seiskan jälkeen? Se selviää uudesta KotiMIkrosta, jossa neuvotaan, kuinka voit jopa ilmaiseksi päivittää tietokoneesi uusimpaan järjestelmään, kunhan kokoonpanosi vain vastaa Windows 10:n vaatimuksia. 

> Voit lukea koko artikkelin Etunurkassa (vaatii kirjautumisen)

KotiMikro 2/2020 tarjoaa myös muuta mielenkiintoista luettavaa:

 • Opas, kuinka otat puhelimessa käyttöön pikahälytyksen hätätapausten varalta. Voit määritellä pikavalinnan hätäpuhelulle.
 • Kattava vaiheittainen selvitys, kuinka menetellä, kun luovut vanhasta tietokoneestasi. Näytämme, kuinka siivoat laitteesta omat tietosi.
 • Suurtestissä digimuistiot Evernote, Google Keep, OneNote ja Simplenote.
 • Uusi ohjelma, jonka avulla opit kirjoittamaan nopeasti ja tarkasti kymmenellä sormella – ja totta kai vaiheittainen opastus ohjelman käyttöön.
 • Otamme haltuun WhatsAppin, suositun viestisovelluksen, jolla chattaat, soitat puhelut ja videopuhelut.
 • Uutisia, testejä ja kiperiä pulmia Kysy meiltä -sivuilla.

> Kaikki uuden lehden ohjelmat ja oppaat ovat täällä Etunurkassa

Näin pääset lukemaan KotiMikroa

Voit ostaa KotiMikron irtonumeron lehtipisteistä.

Tilaa KotiMikro, niin voit lukea lehteä myös tietokoneella ja mobiililaitteella Wype-palvelussa. Saat saman tien myös käyttöoikeuden Etunurkkaan.

> Pääset KotiMikron tilaajaksi jo 3,90 eurolla. Voit valita itsellesi sopivan tarjouksen – ja haluamasi tervetulolahjan – täällä.

Tilaajana saat myös nämä edut:

 • Voit käyttää Kysy meiltä -foorumia. Palvelussa voi kysyä muilta käyttäjiltä neuvoja kaikenlaisiin pc-pulmiin.
 • Voit perustaa kotisivut SimpleSite-palveluun.
 • Saat 50 gigatavua maksutonta varmistustilaa Keepit-palvelusta.
 • Voit ladata turvallisesti ohjelmia ja muuta sisältöä KotiMikron Etunurkka-latauspalvelusta, jossa on saatavana yli 500 ohjelmaa, video-oppaita, fontteja, työpöydän taustakuvia ja vaiheittaisia opastuksia ohjelmien käyttöön.
 • Voit lukea tuotetestejä Testinurkassa, josta löydät aina tuoreimmat arviot uusista tuotteista.
 • Tilaukseen sisältyy myös KotiMikron näköislehti. Luettavanasi on 12 viimeisintä numeroa Wype-palvelussa, joka toimii tietokoneella ja mobiililaitteilla.

Ehkä sinua kiinnostaa...