100 maailman parasta peliä

Nyt voit ladata Etunurkasta vanhan Kompuutteri Kaikille -klassikon, vuonna 2001 cd-levynä julkaistun kokoelman "100 maailman parasta peliä".

© Shutterstock

Retroilua pelikentillä: "100 maailman parasta peliä" vuodelta 2001

KotiMikron lukijat ovat kaivanneet vanhaa 100 pelin kokoelmaa, joka tuli cd-levynä lehden mukana 17 vuotta sitten. Uusintapainoksen voi nyt ladata Etunurkasta.

torstai 24. toukokuuta 2018 teksti M. Flinck


Vuosi oli 2001. Se oli vuosi, jona Suomessa siirryttiin digilähetyksiin, saatiin laktoositonta maitoa, Windows XP julkaistiin ja KotiMikro, joka oli silloin nimeltään Kompuutteri Kaikille, julkaisi neljässä maassa juhlavan cd-levyn näyttävässä keltaisessa kotelossa. 

"100 maailman parasta peliä" oli levyn nimi vaatimattomasti.

KotiMikron toimitukseen on aina silloin tällöin tipahdellut postia, jossa haikaillaan tuota peli-cd:tä ja kysellään olisiko sitä mahdollista vielä saada jollain tavalla, tai edes jotain tiettyä levyllä ollutta peliä. 

Niinpä toimitus sukelsi urheasti pölyisen arkiston uumeniin ja raivasi tiensä ainoan levystä säilyneen arkistokappaleen luokse. 

Valkoiset hansikkaat kädessä teimme – ainakin omasta mielestämme – kulttuuriteon ja kopioimme levyn tiedostopaketiksi, joka on nyt ladattavissa Etunurkasta.

100 maailman parasta peliä, Kompuutteri Kaikille 2001

Oletko muistellut kaiholla tätä peli-cd:tä, jonka Kompuutteri Kaikille julkaisi 2001? Nyt pääset retroilemaan lataamalla pelipaketin Etunurkasta.

© KotiMikro

Pelaa sataa klassikkoa

Sadan pelin valikoimassa on muun muassa urheilua, arkadea ja korttipelejä. 

Mukana on sellaisia nimikkeitä kuin Crazy Golf, Darts, Hunting Season, Frogger Bound, Epic Pinball, plus muita koukuttavia ajantappajia. 

Pelit on jaettu kahdeksaan luokkaan, ja kustakin pelistä on lyhyt kuvaus sekä pikaohje.

Lataa ja pura pelipaketti tietokoneelle. Voit purkaa paketin haluamaasi kansioon. Paketti luo kansion nimeltä "100 pelia". Lue tarkemmat ohjeet pelipaketin lataussivulta Etunurkasta.

> Lataa pelipaketti "100 maailman parasta peliä" täältä (vain KotiMikron lukijoille).

On hyvä huomata, että pelit on alun perin kehitetty Windows XP:lle. Kaikki eivät välttämättä toimi nykyisissä Windows-versioissa.

> Nyt saat 1 KotiMikron, pääsyn Etunurkkaan ja sen yli 300 ohjelmaan – ja nyt myös 100 klassikkopeliin – sekä muuhun digitaaliseen sisältöön yhteishintaan vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...