Elisavarmenne.jpg

Suomen ensimmäinen mobiilivarmenne

Onnistuu.fi-verkkopalvelu on ottanut ensimmäisenä Suomessa käyttöön mobiilivarmenteen. Palvelua käyttävien asiakkaiden tunnistaminen toteutetaan Elisa Varmenteella, joka on Suomen ensimmäinen kaupallinen mobiilivarmennetoteutus. Mobiilivarmenne mahdollistaa vahvan sähköisen tunnistamisen ja parantaa siten verkkoasioinnin turvallisuutta.

tiistai 30. marraskuuta 2010

Onnistuu.fi-palvelussa niin yksityiset henkilöt kuin yrityksetkin voivat allekirjoittaa sähköisesti sopimuksia ja dokumentteja. Nyt palvelun käyttäjien henkilöllisyys voidaan todentaa ensimmäistä kertaa Suomessa myös mobiilivarmenteella.

"On hienoa olla sähköisen asioinnin eturintamassa näyttämässä suuntaa muille palveluntarjoajille. Etuna muihin tunnistamisvaihtoehtoihin on mobiilivarmenteen mahdollisuudet uusien ominaisuuksien ja palvelujen kehittämisessä. Jatkossa voimme mobiilivarmenteen ansiosta esimerkiksi kiistattomasti näyttää toteen sen, että allekirjoitettua sisältöä ei ole muutettu allekirjoitushetken jälkeen", toimitusjohtaja Antti Larvala onnistuu.fi:stä toteaa.

Elisa on ensimmäinen suomalaisoperaattori, joka on tuonut mobiilivarmenneratkaisunsa, Elisa Varmenteen, kaupalliseen käyttöön palveluntarjoajille.

"Elisa Varmenne voidaan lisätä verkkopalveluihin helposti pankkitunnusten rinnalle tunnistautumisvaihtoehdoksi. Sen avulla sähköisessä asioinnissa voidaan todistaa henkilöllisyys, maksaa ostoksia, allekirjoittaa sopimuksia ja rekisteröityä asiakkaaksi. Elisa Varmenne helpottaa ja nopeuttaa sähköistä asiointia ja kasvattaa myyntiä madaltamalla ostokynnystä", kehityspäällikkö Mika Repo Elisalta toteaa.

Elisa Varmenne on matkapuhelimen sim-korttiin liitettävä palvelu, joka toimii sähköisenä henkilöllisyyden todentamisvälineenä. Sen avulla varmennetaan henkilöllisyys erilaisiin sähköisiin palveluihin kirjautumisessa sekä sähköisissä allekirjoituksissa. Mobiilivarmennetta voi käyttää myös henkilöiden keskinäisessä asioinnissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...