Fambit.jpg

Oma jääkaapin ovi netissä

Suomalainen Fambit soveltaa nykyaikaisia nettitekniikkaa ja sosiaalista mediaa arkisiin tarpeisiin. Erityisesti lapsiperheille suunnattu, perustoiminnoiltaan maksuton verkkopalvelu auttaa arkisten menojen ja ajan hallinnassa.

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Monessa perheessä arkea ohjataan keittiöstä. Muistaminen ja tiedon kulku toimii usein jääkaapin ovessa tai seinällä olevan paperikalenterin ympärillä. Näkyvillä on myös muistilappuja, listoja ja yhteisiä muistoja. Se jääkaapin ovi ei kuitenkaan ole aina mukana kun asioita pitäisi muistaa, muuttaa tai jakaa.

Fambit vie nämä paperiset työkalut verkkoon, jolloin niihin pääsee käsiksi myös työpaikalta tai vaikka tien päältä älypuhelimella. Palvelun keskiössä on kaikille tuttu kalenteri, johon perheessä merkitään harrastukset, iltamenot, matkat ja monenlaiset muistettavat asiat. Myös keltaiset muistilaput ja jääkapin oveen kiinnitetyt valokuvat löytävät paikkansa Fambitissa. Fambitissa oleva tieto toki näkyy edelleen myös keittiössä: tietokoneelta, puhelimista ja paperille tulostettuna.

Fambitissa listattuihin tehtäviin voi lisätä tavoitteita ja tehtäviä suorittamalla saavutetaan palkintoja aivan kuin verkkopeleissä. Niinpä perheen lapsien kesken voi syntyä kisa vaikkapa siitä, kuka on viikon ahkerin tiskien hoitaja. Fambit on käsittääksemme ainoa palvelu maailmassa, joka soveltaa pelillisyyttä näin arkielämään”, kertoo toimitusjohtaja ja perustaja Pertti Kasanen.

Erityisesti toimistotyöläiset ovat tottuneet digitaalisiin kalentereihin ja jotkut perheet soveltavat Googlen kalenteria perhekäyttöön. Perinteiset ohjelmat soveltuvat kuitenkin heikosti yhteiseen perhekäyttöön, koska ne on suunniteltu yksilön aikataulun suunnitteluun ja muistamiseen.

Fambitissa kaikki toiminnot ovat yhteisöllisiä ja toisille tiedottavia. Niinpä jokainen perheenjäsen voi osallistua arjenhallintaan kykyjensä ja mielenkiintonsa mukaisesti. Joissain perheissä yksi vanhemmista hoitaa perheen kalenterin muidenkin puolesta”, kertoo Markku Ranta, toinen perustajista.

Fambit-palveluun rekisteröityminen ja kaikki perustoiminnot ovat ilmaisia. Lisätoiminnot ovat maksullisia. Esimerkiksi viisi euroa kuukaudessa maksavalla Tenavatutkalla voi paikantaa perheenjäsenen tämän matkapuhelimen avulla. Fambit on vuonna 2009 perustettu helsinkiläinen yritys ja joka toimii Salmisaaressa Aalto-yliopiston pienyrityskeskuksessa. Kumpikin perustajista työskenteli aikaisemmin Nokialla.

Ehkä sinua kiinnostaa...