hommavoita.jpg

Laillista jännitystä – Kilpailu luoville nuorille

Laillista jännitystä on Nuorten Akatemian ja RAY:n kilpailu 13–19-vuotiaille nuorille. Kilpailussa tehtävänä on pohtia, millaista laillista jännitystä haluaisi kokea, ja suunnitella sen pohjalta mainos. Parhaat kilpailutyöt pääsevät esille RAY:n viestintäkampanjassa. Kilpailun tarkoituksena on muistuttaa, että alle 18-vuotiaat eivät enää heinäkuun alusta saa pelata rahapelejä.

tiistai 25. tammikuuta 2011

Laillista jännitystä -kilpailu on käynnissä 3.1.2011–31.3.2011, joten osallistumaan ehtii vielä hyvin. Kilpailussa on neljä kategoriaa: printti, video, tunnus ja sosiaalisen median suunnitelma. Kilpailun pääpalkintona on MacBook Pro.

"Kilpailu on hyvä keino saada tietoa ikärajojen muuttumisesta nuorille, erityisesti 15–17-vuotiaille, joita muutos koskee. Pelaamista käsitellään myös kouluissa koulutettujen vierailijoiden ohjaamana", kertoo RAY:n tiedottaja Tiina Nurmi.

Pelaaminen osana Lainat, vipit ja lifestyle -kouluvierailua

Syksyllä käynnistyneillä Lainat, vipit ja lifestyle -kouluvierailuilla nuoret pohtivat omaa suhtautumistaan rahankäyttöön, pelaamiseen ja velkaantumiseen. Oppituntien tavoitteena on saada nuoret pohtimaan minne, omat rahat kuluvat sekä lainarahan ja pelaamisen riskejä. Nuorten Akatemia ja RAY toteuttavat kouluvierailut yhteistyössä Kuluttajaviraston kanssa.

Syksyn aikana järjestettiin 77 kouluvierailua pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Jyväskylässä. Kysynnän ja positiivisen palautteen johdosta vierailuja on mahdollista tilata yläkouluihin, lukioihin ja amiksiin myös kevään 2011 aikana. Kouluvierailun voi tilata Note-nettipalvelusta osoitteesta www.nuortenakatemia.fi. Palvelusta saa ladattua myös oppitunneilla käytettävät materiaalit.

Rahapelaamista säätelee arpajaislaki, jonka mukaan rahapeleissä on oltava yksi, yhtenäinen 18 vuoden ikäraja. RAY:n raha-automaateissa laki astuu voimaan 1.7.2011.

Ehkä sinua kiinnostaa...