PewDiePie ja kyseenalainen video

Felix Kjellberg maksoi kahdelle intialaiselle, jotta nämä heiluttavat videolla kylttiä “kuolema kaikille juutalaisille”.

© YouTube

Maailman suosituin YouTube-tähti vastatuulessa

Miljoonia katsojia kerännyt PewDiePie-tubettaja teki juutalaisvastaisia natsivideoita.

torstai 16. helmikuuta 2017 teksti M. Jacobsen

Ruotsalainen YouTube-tähti Felix Kjellberg – joka tunnetaan paremmin nimellä PewDiePie – on joutunut vakaviin ongelmiin tekemiensä natsivideoiden takia. Sekä Disney että YouTube ovat vetäneet mainostukensa pois kymmeniä miljoonia seuraajia keräävältä kanavalta.

Tämän viikon alussa Wall Street Journal kertoi, kuinka Kjellberg on vähintään yhdeksässä eri videossa esittänyt juutalaisvastaisia vitsejä ja natsimateriaalia. Viimeisin esimerkki on video, jolle Kjellberg värväsi Fiverr-avustajapalvelusta kaksi intialaista miestä tanssimaan ja heiluttamaan kylttiä, jossa luki ”Death to All Jews” (suomeksi ”kuolema kaikille juutalaisille”).

Kjellbergin natsivideoista on kirjoitettu myös muun muassa Kotaku-blogissa.

Disney ja YouTube vetivät tukensa pois

YouTuben ja PewDiePie-kanavan kanssa yhteistyötä tehnyt Disney veti tukensa nopeasti pois ja nyt myös YouTube on perunut sekä tuottoisan mainossopimuksen että suunnitelmat kanavan uudesta kaudesta.

Kjellberg on pyytänyt anteeksi ja vakuuttanut, että hän ei ollut tosissaan.

Edelleen suosittu

PewDiePie-kanavalla on 53 miljoonaa tilaajaa ja sen videoita on katsottu yli 14 miljardia kertaa. Kjellberg on rikastunut kanavallaan, joka tuotti viime vuonna mainostuloina noin 15 miljoonaa dollaria.

Ehkä sinua kiinnostaa...