Aalto-Google

Virtuaalimatkaile Alvar Aallon rakennuksiin

Alvar Aalto -säätiö on aloittanut yhteistyön hakukoneyhtiö Googlen kanssa. Museovierailujen lisäksi yleisöllä on nyt mahdollisuus tutustua Alvar Aaltoon ja Aalto-kohteisiin virtuaalisesti Googlen Cultural Institute- ja Street View- palveluiden avulla.

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Tarkoituksena on tuoda Aallon arkkitehtuuri ja muotoilu maailmanlaajuisesti kaikkien saavutettavaksi.

”Aalto-tiedon jakaminen ja yleisöjen kokonaisvaltainen huomioiminen ovat toimintamme perusedellytyksiä. Yhteistyö on Alvar Aalto -säätiölle merkittävä askel kohti parempaa saavutettavuutta ja näkyvyyttä. Haluamme olla myös kaikkien niiden ulottuvilla, joilla ei ole mahdollisuutta vierailla kohteissamme paikan päällä”, sanoo Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh.

Googlen Street View vie käyttäjänsä virtuaalimatkalle Aallon rakennusten sisätiloihin. Mukaan on valikoitunut yhdeksän Aallon suunnittelemaa kohdetta. Muun muassa Finlandia-taloon ja Alvar Aallon ateljeehen voi tutustua palvelun kautta. Joukosta löytyy myös yleisölle tuntemattomampia kohteita, kuten Tehtaanmäen koulu Inkeroisissa.

Yhteistyö käynnistyy lisäksi kahdella kiinnostavalla verkkonäyttelyllä. Googlen Cultural Institute esittelee Alvar Aalto -museon tuottamaan suosittuun ”Jakkara tekee historiaa” -näyttelyyn pohjautuvan verkkonäyttelyn, joka pureutuu Aallon kolmijalkaiseen muotoiluklassikkoon ja sen historiaan. Toinen verkkonäyttely tarkastelee uuteen loistoon noussutta Viipurin kirjastoa restaurointityön näkökulmasta.

Ehkä sinua kiinnostaa...