iconichouses

Talomuseot samalle kartalle

Uusi Iconic Houses -verkkosivusto kokoaa merkittävät talomuseot samalle kartalle – myös Alvar Aallon arkkitehtuuri on näyttävästi esillä.

perjantai 9. marraskuuta 2012
Sivuston helppokäyttöinen kartta mahdollistaa yli sataan arkkitehtuurikohteeseen tutustumisen ja niiden paikantamisen.

The Iconic Houses -verkkosivusto esittelee kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittäviä 1900-luvun moderneja asuinrakennuksia ympäri maailman. Alvar Aalto -museo on ollut alusta asti mukana sivuston suunnittelussa ja toteutuksessa museon johtajan Susanna Petterssonin johdolla. Aallon kohteista sivustolla esitellään muun muussa Alvar Aallon kotitalo, Muuratsalon koetalo ja Maison Louis Carré.

”Hanke syntyi tarpeesta tehdä yhteistyötä ympäri maailmaa toimivien modernien talomuseoiden kanssa. The Iconic Houses -sivuston tarkoituksena on hyödyntää alan ammattilaisten osaamista ja kasvattaa kansainvälistä tietoisuutta näistä upeista kohteista”, sanoo Pettersson.

Hollannin Van Schijndel Housen johtaja, arkkitehtuurihistorioitsija Natascha Drabbe on hankkeen perustajajäsen. Viiden naisen työryhmään Drabben ja Petterssonin lisäksi kuuluvat Villa Tugendhatin johtaja Iveta ?erná, Los Angelesissa sijaitsevan Schindler Housen johtaja Kimberli Meyer ja Frank Lloyd Wrightin suunnitteleman Fallingwaterin johtaja Lynda Waggoner. Toiminnasta vastaa Alankomaihin perustettu Iconic Houses Foundation.

Erityisesti Drabben pitkäjänteinen työ aineistonkeruun parissa loi pohjan laajalle verkkosivustolle ja karttasovellukselle, jonka avulla matkailun suunnitteleminen on arkkitehtuurin ja muotoilun ystävälle entistä helpompaa.

”Koskaan aikaisemmin käytössä ei ole ollut vastaavanlaista sovellusta, joka olisi auttanut ihmisiä löytämään nämä ainutlaatuiset kohteet yhtä kattavasti ja vaivattomasti”, kertoo Drabbe.

Verkkosivustolle on kuratoitu tällä hetkellä sata kohdetta ja uusia rakennuksia on jo jonossa. Sivustolle valittujen kohteiden kriteerit ovat tiukat ja mukaan pääsevät merkittävimmät ja mielenkiintoisimmat rakennukset. Aallon kohteiden lisäksi sivustolta löytyvät muun muussa Yhdysvalloissa Pennsylvaniassa sijaitseva Frank Lloyd Wrightin Fallingwater ja Unesco-kohteena tunnettu Mies van der Rohen Villa Tugendhat. Joukkoon on mahtunut myös vähemmän tunnettuja helmiä, kuten Sri Lankalla sijaitseva Geoffrey Bawan Colombo residenssi, jossa vierailijat voivat halutessaan myös yöpyä.

The Iconic Houses -verkkosivustosta on pian luvassa myös sovellus Iphonen ja Ipadin käyttäjille.

Juttua päivitetty 20.5.2015 ulkoisella linkillä Artsy-sivuston Alvar Aalto -sivulle.

Ehkä sinua kiinnostaa...