pegman

Lisää Suomen kesää Googlen katunäkymiin

Suomi on kesällä kauneimmillaan. Siksi myös Google päivittää jälleen lähikuukausina Street View -katukuviaan Suomesta. Kuvattavat kohteet tarkentuvat kesän mittaan, mutta tarkoitus on saada entistä kattavampi valikoima suomalaisten rakastamia paikkoja palveluun mukaan.

maanantai 2. heinäkuuta 2012
sv-trike2

Kuvauksia tehdään ympäri maailman paitsi autoilla myös kolmipyörillä, liikuteltavilla kärryillä ja talvisin moottorikelkoilla. Niiden avulla on kuvattu esimerkiksi puistoja, pyöräilyreittejä, retkeilypolkuja ja nähtävyyksiä.

Aikaisemmin käytettyjen autojen, kolmipyörien, moottorikelkkojen ja kärryjen lisäksi Googlen katukuvaajat ottavat jalat alleen. Maailmassa on ääretön määrä paikkoja jonne pääsee vain jalan. Google ratkaisee ongelman kävelemällä paikan päälle kuvaamaan luonnon ihmeitä – kuten Grand Canyonia – jotta kaikki käyttäjät voivat tutustua niihin. Koko kuvauskalusto mahtuu yhteen reppuun, ja sitä on testattu jo laskettelurinteillä.

Google Street View on erittäin suosittu palvelu. Sen avulla käyttäjät voivat tutkia paikkoja katutason virtuaalinäkymillä kymmenissä maissa niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin. Loma-aikaan Street View on erityisen ajankohtainen – sen avulla lomalaiset voivat esimerkiksi vilkaista miltä lomakohteiden hotellien ympäristö näyttää tai löytyykö lähistöltä mukavan näköisiä terasseja.

Kuvattu materiaali julkaistaan palvelussa arviolta aikaisintaan vuoden kuluttua kun kuvat on käsitelty ja yhdistetty kokonaisuudeksi. Kaikista Street View -kuvista sumennetaan kasvot ja rekisterinumerot ennen julkaisua. Kuvien julkaisun jälkeen käyttäjillä on mahdollisuus pyytää kuvia poistettavaksi klikkaamalla kuvan vasemmassa alalaidassa olevaa Ilmoita ongelmasta -linkkiä. Käyttäjät ohjataan linkistä täyttämään lomake, jossa voi yksilöidä poistettavat kuvat.

Ehkä sinua kiinnostaa...