Kuvien julkaisuun omilla nettisivuilla, blogissa tai vastaavassa julkaisussa pitää aina olla kuvan oikeuksien haltijan lupa.
Kuva voi myös olla annettu vapaaseen käyttöön, mutta tekijänoikeustiedot pitää aina tarkistaa.Verkossa on useita palveluita, joista saa myös ilmaisia kuvia vapaasti käytettäväksi. Ehtona on usein, että kuvan tekijä tai oikeuksien haltija pitää mainita kuvan yhteydessä – ja se on fiksu tapa joka tapauksessa, vaikka sitä ei kuvalle vaadittaisikaan.
Ilmaisia kuvia voi etsiä esimerkiksi näistä kolmesta palvelusta.
1. Wikimedia Commons
Wikimedia-säätiön ylläpitämä Wikimedia Commons on laaja, yli 40 miljoonan tiedoston tiedostokanta vapaille kuville ja muille sisällöille.
Tiedostoja voivat kaikki käyttää vapaasti. Kannattaa silti tutustua ohjeisiin Commons-sisältöjen käytöstä Wikimedian ulkopuolella.
Tietokantaan voi lähettää myös omia sisältöjä.
2. StockSnap
Palveluun lisätään viikoittain satoja kuvia.
Arkisto tarjoaa kuvia eri aihealueilta, eläimistä ihmisiin ja siltä väliltä.
3. Unsplash
Selkeällä aloitussivulla varustettu Unsplash tarjoaa helpon väylän tiettyihin kuviin, ja yhtä lailla sselailla eri luokkien valikoimia. Tarjolla on muun muassa tekniikkaa, luontoa ja matkakuvia.
Tee omat kotisivut KotiMikron kanssa
KotiMikron tilaajana voit perustaa omat kotisivut Simplesite-paveluun.
Lue uusimmasta KotiMikrosta, kuinka pääset tekemään kotisivut palveluun.
Tilaa KotiMikro, niin voit lukea lehteä tietokoneella ja mobiililaitteella Wype-palvelussa. Saat luettavaksi 10 viimeisintä numeroa.

KotiMikron numerossa 14/2017 on vaihe vaiheelta etenevä opas, joka näyttää, kuinka kotisivut luodaan. KotiMikron tilaajan etuihin kuuluu muun muassa maksuttomat kotisivut.
© KotiMikro